изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:41 EEST
КИЛОГРАМ КАЛКАН СЕ ТЪРГУВА ЗА 20 ЛВ.    
НовиниЕдва една четвърт от спуснатата квота за улов на калкан по Северното Черноморие, която е в размер на 12 тона, е изпълнена, обявиха вчера от Агенцията по рибарство в Добрич.

На борсите цената на килограм калкан удари 20 лева, на брега деликатесът върви по 14-15 лева. Сафрид няма, няма и чернокоп, оплакаха се рибари. Те се принудили да се кооперират по трима-четирима на лодка заради липсата на риба и скъпото гориво.
"Не можахме да изпълним квотата, защото забранителният период отново беше недомислица на земеделското министерство. Когато влезе в сила забраната, калкан имаше, а когато се вдигна, рибата вече беше изчезнала. Калканът е преходна риба и забраната трябва всяка година да е мобилна. В морето намаля и хищната риба, а тя гони рибата към брега" - обясниха рибари. За пореден път те предложиха сроковете за забрана на улов на риба да бъдат преосмислени и наново регламентирани от министерството.
За първите девет месеца Агенцията по рибарство в Добрич е съставила 45 акта на бракониери на обща стойност 400 000 лева. В тях обаче са санкциите на  турските гемии, които бяха арестувани на 1 май в български води да плават под българско знаме. На тях бе наложена парична глоба за 330 000 лева.
 


Сходни връзки

КИЛОГРАМ КАЛКАН СЕ ТЪРГУВА ЗА 20 ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди