изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:10 EET
НАД 3600 ПОДПИСА ЗА ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН СА СЪБРАНИ В ДОБРИЧ    
Политика

Местното ръководство на СДС в Добрич инициира на 10 ноември в града ни да се проведе среща на десните и дясноцентристки политически сили



Повече от 3600 подписа са събрани в Добрич за промяна на Избирателния закон и за справедливо разпределение в цялата страна на вота на сънародниците ни, които гласуват в чужбина. Подписката бе инициирана от местната структура на СДС. Нейният председател Румен Чамурлийски обяви на пресконференция вчера, че в другите общини от областта също се събират подписи, както и сред членовете и симпатизантите на други десни партии, подкрепящи идеята. Събирането ще продължи до края на октомври, а след това подписката ще бъде предоставена на добруджанските депутати, които юридически да оформят исканията.

На срещата с журналисти присъстваха още областният лидер на сините д-р Меглена Попова, зам.-председателят на общинското ръководство Борислав Денчев, Павел Павлов - член на структурата, и секретарят Виолета Тилкова.

На 10 ноември по подобие на инициативата на националното ръководство на СДС и в Добрич ще се проведе среща на десните и дясноцентристки политически сили. Това е решено на заседание на общинското ръководство на СДС, а идеята е предложена на националните ръководни органи. Ще бъде спазен изцяло форматът на националната среща, тоест ще се поканят 12 партии и коалиции - БЗНС-НС, Демократическата партия, ДСБ, ССД, Движение Гергьовден, ВМРО-БНД, Обединена демократична алтернатива, БЗНС, Български демократичен форум, Либерален Съюз, Нова СДП, Консервативната партия. Представителите на техните местни структури ще бъдат поканени официално да участват в срещата. "Тази среща ще бъде знак на добричката общественост, че дясното пространство има желанието и намерението за общи действия. Така ще можем да се запознаем с програмните намерения на всяка партия и коалиция" - заяви Р. Чамурлийски. "Ще предложим подобни срещи да се състоят и в останалите седем общини в Добричка област. Досега е говорено с две - Балчик и Генерал Тошево, които приеха идеята с ентусиазъм" - каза М. Попова, която е поела ангажимент да уведоми за идеята националното ръководство на СДС и заяви също, че никоя друга община в България не е излязла досега с подобна инициатива.

 


Сходни връзки

НАД 3600 ПОДПИСА ЗА ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН СА СЪБРАНИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди