изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:35 EEST
СЪДЪТ ОБРЪЩА ЦАРЕВИЦА В ПАРИ И ПАРИ В ЦАРЕВИЦА, ЗА ДА ВИДИ КОЛКО ИМА ДА ВРЪЩА СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ    
Ред и сигурностСлед сутрешните дебати, в залата на Добричкия окръжен съд продължава делото срещу Светослав Тодоров, бивш изпълнителен директор на "Добруджански протеин", за когото се смята, че е извършил най-голямата кражба на територията на областта, използвайки служебното си положение, след 1989 г.

Пред Темида за пореден път застана ексуправителят на “Добруджански протеин” АД Светослав Тодоров. Той представи ксерокопие от банка, че е внесъл 1340 лева с дата от предния ден. С това обвиняемия смята, че е възстановил част от нанесените вреди. Това бе причината в съдебната зала да се завърже лют спор между прокурора и адвоката на подсъдимия. В резултат на това съдът постанови да бъдат направени счетоводни експертизи, с които да се изясни цената на царевицата, когато са извършени нарушенията и към дата 20 октомври 2004 година. Целта е да се установи невъзстановеното количество царевица и пари. Самият Тодоров иска да чуе каква сума е възстановил върху нанесените щети на предприятието и каква му остава да погаси. Експертизите са върху шестте пункта, върху които Тодоров е обвиняем.

Днес се очаква най-после той да проговори пред Темида, след като вчера отново му бе дадена думата, но той се възползва от правото си да мълчи. “На този етап не ми се дават обяснения” - каза в следобедните часове на вчерашния ден Светослав Тодоров. Учудена, съдийката попита Тодоров защо не иска да дава обяснения, след като делото отива на приключване, но не получи отговор.

Парадоксът е, че днес съдът чака дълго в съдебната зала да се появи... подсъдимият. Мнозина в Добрич смят, че делото срещу Светослав Тодоров е възможно още да се проточи, докато един ден завърши с оневиняване на подсъдимия или с обезценяване на огромната кражба.

 НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОБРЪЩА ЦАРЕВИЦА В ПАРИ И ПАРИ В ЦАРЕВИЦА, ЗА ДА ВИДИ КОЛКО ИМА ДА ВРЪЩА СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди