изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:48 EET
Българо-китайски предприятия: Мотоциклети, мотопеди и микробуси, пластмасови изделия    
НовиниДве нови българо-китайски предприятия за производство на масови изделия, както и за производството на мотоциклети и микробуси по лиценз на Хонда - обяви на бизнес форум в Пекин вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева.

 
 
Българска и китайска фирма ще сглобяват в България мотоциклети, мотопеди и микробуси, като до две седмици ще е готов инвестиционният план, а до края на ноември в София ще бъде открит шоу рум.
12 млн. долара ще е инвестицията на китайската фирма, която е най-големият производител на мотоциклетни двигатели в Азия с производство от 2 милиарда и осемстотин хиляди броя годишно. Новата смесена фирма обяви дарение от 10 мотоциклета за българската полиция.

Българската фирма създава още една смесена фирма – с друга китайска компания, която ще инвестира 3.5 млн. долара в производството в България на едрогабаритни пластмасови изделия от конструктивни полимери, които се използват в строителството и автомобилостроенето. Капацитетът в новото предприятие ще бъде 5 хиляди тона годишно.

В момента в България действат 3 българо-китайски смесени предприятия: за климатици (в Правец); за телевизори (във Велико Търново) и лаборатория за енергийно измерване (в София).
 dir.bg
 


Сходни връзки

Българо-китайски предприятия: Мотоциклети, мотопеди и микробуси, пластмасови изделия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Българо-китайски предприятия: Мотоциклети, мотопеди и микробуси, пластмасови изделия
Автор: Anonymous да 2004-10-21 @ 18:17 EEST
За сетен път се убеждаваме,че Добрич пак не улучи на депутати...Вместо да се карат двамата "велики" депутати от НДСВ кого да свалят и кого да назначават можеха да издействат създаването на едно такова смесено предприятие в Добрич,та да ги запомним с добро.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди