изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:36 EEST
СМЕНЯТ СТАТУТА НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ ОКОЛО АЛБЕНА    
Туризъм  Инициативен комитет за смяна статута на земеделските земи над курортен комплекс “Албена” е сформиран в близкото село Оброчище, община Балчик.

 В тази връзка се предвижда да бъде изготвен подробен устройствен план. Всички собственици на земеделски имоти в района трябва да декларират съгласието си с това чрез подаване на молба в кметството на Оброчище.

Планът се предвижда да обхване близо 1000 дка масив, намиращ се над пътната мрежа в близост до к.к. “Албена”. Земеделската земя е от VІІ до Х категория и е собственост на близо 400 души. Насажденията там са изцяло бадемови и са за бракуване, е констатацията на Общинската служба “Земеделие и гори” след направен оглед. Първата стъпка по смяната статута на земята е изготвянето на подробния устройствен план. Вече са предприети конкретни действия с фирма-изпълнител, които са на последна фаза. Инициативният комитет приканва всички, които все още не са подали молби, да бъдат по-експедитивни, за да се даде по-бързо старт на работата. Следващите стъпки по промяна статута на земята са подаване на документи в Областната служба “Земеделие и гори”. По данни на местни брокери в момента земеделската земя в близост до Албена струва между 10 и 20 евро за квадрат, а цените в регулация в околните села - Кранево, Рогачево, Оброчище, са от 20 до рекордните 50 евро за квадрат. Цените на земите са се повишили основно заради голямото търсене от страна на чужденци.

Боряна Божидарова

 


Сходни връзки

СМЕНЯТ СТАТУТА НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ ОКОЛО АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди