изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:33 EEST
КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ В ДОБРИЧ - СРЕЩУ РЕШЕНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ    
Култура

В писмо до министър-председателя Симеон Сакскобургготски, председателя на комисията по култура в НС Стефан Данаилов, министъра на финансите Милен Велчев и на културата Божидар Абрашев културни дейци от Добрич изказват своето категорично несъгласие с решението на Министерския съвет от 14 октомври т.г. за 50 процента увеличение на заплатите на творците в националните културни институти и го определят като крайно несправедливо.



Те наричат това "грубо противопоставяне между тях и всички останали творци и специалисти, работещи в областта на българската култура". В писмото си те посочват още, че са изненадани от начина на разпределяне на допълнителни средства за отделни културни институти без конкурсни сесии на центровете към културното министерство. "Нашето мнение е, че българската култура е неделимо цяло. Тя не се влияе от факта къде се създава - в национален, държавен, регионален или общински културен институт. Културният продукт е плод на труда на хората и има еднаква национална значимост" - се казва още в обръщението - "Очакваме, че след широко обсъждане с професионалните и творчески съюзи Министерският съвет ще преразгледа своето решение".

Под писмото стоят подписите на Петър Петков /директор на ДКТ "Дора Габе"/, Атанас Ганев /директор на ДТ "Йордан Йовков"/, Диана Борисова /директор на Историческия музей/, Евелина Ханджиева /директор на Художествената галерия/, Стоян Монов /главен диригент на Духовия оркестър/, Стоян Годсподинов /гл.худ.ръководител на ПФА "Добруджа"/, Елена Юрченко /директор на библиотека "Дора Габе"/, Юлия Дреков /председател на НЧ "Йордан Йовков"/, Димитър Караминков /диригент на Камерния оркестър/, Захари Медникаров /гл.худ.ръководител на Детски хор и хор "Добруджански звуци"/.

 


Сходни връзки

КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ В ДОБРИЧ - СРЕЩУ РЕШЕНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди