изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:35 EEST
Все още не е ясно откъде е било стреляно по Димата Руснака, разпитват се свидетели    
Ред и сигурност  София. Сигналът за стрелбата на столичния бул. “Витоша” е бил подаден около 18.35 часа. Това каза говорителят на СДВР Николай Николов, предаде репортер на “Фокус” от мястото на събитието. Както “Фокус” съобщи, при инцидента бе застрелян Димитър Минев- Димата Руснака.

Николов каза още, че Минев е бил откаран веднага от охраната си в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, но на път за болницата е починал. Все още не е ясно откъде е било стреляно. По думите на директора на Институт "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков единият от куршумите е заседнал сърцето.
Няма задържани за инцидента. За момента не е ясно с какво оръжие е бил застрелян Димата Руснака. Разпитват се свидетели.
Не бе потвърдена информацията за издирван автомобил.

Агенция «Фокус» припомня:

Дмитрий Русевич Минев е известен като Димата Руснака. Родителите му са от бившата СССР. Женен е за българка. Дмитрий Минев- Руснака е обявяван многократно за издирване, регистриран за рекет, измама, фалшифициране на документи и има условна присъда. Той става известен, заедно с Красимир Маринов-Маргина, около т. нар. “гангстерска война” през 1993-1994 г. Тогава МВР ги обявява за издирване и те заминават за чужбина. След връщането си в България заедно с Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата създават охранителната фирма СИК, която по-късно става застрахователна компания. През 1998 г. обаче им е отнет лицензът за застрахователна дейност.
Името на Руснака нашумява покрай Иво Карамански. През 1993 г. Руснака и още няколко души са арестувани в Чехия за контрабанда на крадени коли. След инцидента той се отделя от Карамански. Заедно с Маргина и Димитър Джамов участва в престрелката в жк "Дружба" през 1994 година. Отново с тях излиза зад граница. Появява се по-късно след оттегляне на обвиненията. Справка на Агенция «Фокус» в регистър Апис показа, че Дмитрий Минев - Руснака има участие в 12 фирми - “Димиавто - Дмитрий Минев” ЕТ; “Изи мъни” ООД; “Секюрити Иншуранс Къмпани (СИК)”; “Интергруп енд партнърс”; “Кардинал М” - ЕООД; “Лем 69” - АД; Майер + ООД; “Олимп - 94”; ОМЕГА-93 ООД; “Тигра” - ООД; “Фаст-Ком” - ООД. Акционер е в "Интергруп" от януари 1995 г. В началото на 1995 г. фирмата му "Кардинал М" ЕООД е надзорник на СИК.
През 1998 година са внесени промени за фирмата "Изи мъни"-ООД, като от нея излиза Руснака и Красимир Маринов (Маргина). През 1999 г. Руснака излиза и от акционерното дружество "Интергруп енд партнърс", където е приет за съдружник през 1996 година. От управата излизат и Младен Михалев (Маджо), Венцеслав Стефанов, Красимир Маринов (Големия Маргина), Милчо Бонев и Стоил Славов и вписва Таня Кукенска и Албена Миткова, а изпълнителният директор е Румен Николов-Пашата.
Лицата в “Интергруп” нашумяват покрай т. нар. гангстерска война през 1993-94 година. В началото на септември 1996 г. групировката проявява интерес към "Балканкар холдинг". В началото на 1997 г. Дмитрий Минев си прави еднолично ООД - "Кардинал М". От 1995 действа и "Лем 69" - АД, откъдето три години по-късно излизат Дмитрий Минев, Денчо Златанов, Николай Маринов (Малкия Маргин) и Мирослав Александров, а членове на съвета на директорите стават Асен Багашев и Славка Симеонова, а председател - Любомир Попантонов.
На 22 юли 1998 г. Софийски градски съд внася промени за застрахователното дружество "СИК", според които дружеството на Дмитрий Минев "Кардинал М"е заличено като член на надзорния съвет. Руснака става едноличен собственик и на създаденото през 1996 година дружество "Тигра", откъдето през септември 1999 г. излиза Младен Михалев. В края на 1997 г. Руснака отново прави фирма с Красимир Маринов -"Фаст - Ком" - ООД за заведения, рехабилитация и организиране на състезания, автосалони и оказионни къщи. Съдружник им е и Райчо Райков. Съдружник във фирмата става Любен Пехливанов на мястото на Руснака и Маргина когато те излизат от нея през 1999 година.
Според данни на финансовото министерство, предоставени на спецслужбите на МВР, Димата Руснака данъци за 2002 година. Според статията Дмитрий Русевич Минев е платил данъци в размер на 460 000 лева.
Съдружници на Дмитрий Минев в "Интергруп енд партнерс" са били Венцислав Стефанов, Стоил Славов, Милчо Бонев - Бай Миле, Румен Николов - Пашата; Красимир Маринов - Маргина и Младен Михалев - Маджо.
Един от съдружниците - Стоил Славов загина при бомбен атетнат на 19 януари 2004 година в асансьора на бизнесградата на столичния булевард „Джеймс Баучър". На друг от съдружниците - бивш банкер, един от босовете на някогашната групировка СИК и шеф на футболен клуб „Славия” Венцислав Стефанов синът му Димитър Венциславов Димитров е отвлечен на 6 април тази година в София близо до хотел Плиска от четирима мъже.
Друг съдружник на Руснака в “Интергруп енд партнерс” - Милчо Бонев - Бай Миле е убит на 30 юли 2004 г. при стрелба в ресторант "Славия" в София. Нападателите са маскирани с полицейски униформи. Заедно с Бай Миле са убити петима от неговите охранители, а други двама са ранени. Двама от шестимата убити са застреляни на входа на ресторант “Славия”, а останалите четирима в градината.
На 28 декември 2000 година взрив е заложен под джипа на Дмитрий Минев-Димата Руснака. Атентатор задейства дистанционно бомба с малка мощност но Димата Руснака не е в автомобила.
На 7 ноември 2003 година в дискотека «Ескейп» в София, след като масов бой прераства в престрелка, са задържани над 30 човека с криминална регистрация. Сред разпитваните са Констанин Димитров-Самоковеца, бившият лидер на СИК Красимир Маринов-Маргина. На 12 ноември Дмитрий Минев-Руснака и Красимир Маринов-Маргина са задържани за разпит в СДВР с адвокатите си във връзка със стрелбата в дискотека “Ескейп”.
Дмитрий Минев-Руснака е призован и разпитан в I РПУ на 15 ноември. Той е задържан от дознателя за 24 часа с искане арестът да бъде удължен 72 часа. Обвинението е за хулиганство. На следващия ден е освободен под парична гаранция от 10 хиляди лева.
След престрелката са иззети гилзи, който са подложени на експертиза. Заключението е, че те не съвпадат с оръжията на задържаните.
През декември Дмитрий Минев - Руснака нарушава гаранцията и напуска България. Той заминава за Америка.
През месец март 2004 г. Софийската районна прокуратура прекратява дознанието поради липса на доказателства срещу Дмитрий Минев-Димата Руснака заради побоя в дискотека "Ескейп". Според медиите свидетелят по делото се отрича от първоначалните си показания, в който твърди, че един от мъжете е с нож Руснака
На 2 септември 2004 г. при 24-часова специализирана полицейска акция, разпоредена от главния прокурор Никола Филчев след убийството на Асен Петров - Шаки, при което е застрелян и полицай Кирил Живков, са извършени обиски в домовете на Красимир Маринов-Маргина, Димата-Руснака, Димитър Вучев-Демби, както и на приближени до него хора. На следващия ден Руснака е привикан на разпит в полицията. Сред разпитваните са още ромският бизнесмен Кирил Киров-Японеца, Димитър Вучев-Демби, братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргини, шефовете на "ВАЙ холдинг" Георги Илиев и Николай Цветин и Димитър Джамов.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Все още не е ясно откъде е било стреляно по Димата Руснака, разпитват се свидетели | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди