изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:43 EEST
НАША ФИРМА Е НОМИНИРАНА В "ТОП 50 +" НА БЪЛГАРСКИЯ СТРОИТЕЛЕН БРАНШ    
Новини

  Пред НДТ Илия МИХАЙЛОВ - председател на местната структура на Българска строителна камара



 

- Г-н Михайлов, мисля, че днес - на празника на строителите, е особено подходящо да разкажете с няколко думи за структурата на камарата в Добрич.

- Откакто бях избран за председател на строителната камара си поставих няколко основни задачи, като на първо място това е стабилизиране на местната структура. Досега новоприетите са 13 строителни фирми и вече общият брой на членовете на камарата е 25. Имаме още много подадени молби - от Шабла, Каварна... и до края на месеца и те ще бъдат приети. Искрено се надявам и вярвам, че до края на 2004 г. ще удвоим членовете си. Втората задача бе да наложим празника във времето и по този повод за пръв път на 29 октомври с тържествен коктейл ще отбележим професионалния си празник, ще присъстват всички фирми членове на камарата.

- А какво - като дейност, е предприела Българска строителна камара на територията на областта?

- Това, с което можем да се похвалим е, че имаме сключен рамков договор с областния управител, а пред финализиране са такива договори с общините Добрич, Шабла, Генерал Тошево, Тервел, Каварна и Балчик. Договорите имат за цел да стимулират инвестиционната дейност на територията на областта, проектирането, строителството и благоустрояването. Доказателство за това, че добричкият регион има добри строители, е номинацията на "Сплендит" ООД в годишната класация на Българска строителна камара "Топ 50 +" за най-добра производствена и търговска практика. Наградите ще бъдат връчени лично от министър Церовски на 3 ноември - на официална церемония в София.

- Включва ли камарата в други инициативи?

- Да, и то с готовност. Например 10 фирми ще подготвят и поставят пилони в училищата в града, като по този начин станахме съпричастни към инициативата "Да вдигнем знамето в училище". Принципно сме готови да спонсорираме и други такива инициативи.

- Като управител на една от емблематичните фирми в града, кажете няколко думи за "Жилфонд-инвест" ЕООД в навечерието на празника.

- От самото си създаване фирмата участва активно в инфраструктурния облик на града. Ние извършваме надзор на редица големи обекти: Депо за твърди битови отпадъци с. Богдан, обект "Модерна махала" и други. Във фирмата работят 30 души, доказани във времето специалисти. "Жилфонд-инвест" ЕООД стопанисва над 1574 жилища и 400 нежилищни имота. Това, с което се гордеем, е прелицензирането ни. Новият ни лиценз за срок от 5 години бе издаден на 14.07.т.г. и ни дава право да оценяваме съответни инвестиционни проекти и/или да упражняваме строителен надзор на обекти.

- Какво ще пожелаете на всички членове на Българска строителна камара за празника?

- От името на областното представителство на БСК поздравявам всички участници в инвестиционния процес по повод професионалния им празник, като пожелавам крепко здраве, лични и професионални успехи. Съграденото от нас остава за поколенията. На всички - честит празник!

Разговаря Виржиния ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

НАША ФИРМА Е НОМИНИРАНА В "ТОП 50 +" НА БЪЛГАРСКИЯ СТРОИТЕЛЕН БРАНШ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди