изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-04 @ 12:23 EET
ЦРД НАБИРА ДЕЦА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАЖОРЕТЕН СЪСТАВ    
Образование

Пред НДТ директорката на Центъра за работа с децата Надя Добрева. Според нея, изкуството играе превантивна роля срещу агресията у учениците- Г-жо Добрева, колко деца са записани в момента в ЦРД и към кои от формите има най-голям интерес?

- В момента са записани около 350 деца. С тях работят шестима педагози и отделно други трима, които не са на щат. Ние предлагаме на децата на Добрич близо 20 разнообразни дейности - изобразително изкуство, чужди езици, Училище за малчугани, школа за народни инструменти и много други. Не мога да кажа, че към някое от формите има подчертан интерес. Повечето от школите и клубовете вече работят с пълен капацитет.

- Кое ще е новото за тази учебна година?

- Имаме намерението да създадем представителен мажоретен състав на Добрич. Първата сбирка ще се състои на 6 ноември от 10 ч. Идеята ни е да популяризираме това изкуство, нищо че вече подобен състав има в СОУ "П.Р.Славейков" - той е на училищно ниво. Още повече, че именно ние сме организатори на националния фестивал на мажоретните състави "Златен помпон".

- Според Вас, по какъв начин заниманията на децата в ЦРД се съчетават с училището?

- Сигурна съм, идването им при нас надгражда уменията и знанията, които получават в училище. Ако дадено дете, например, има дарба в музиката и танца, тук я доразвиваме. При нас децата добиват увереност в себе си, научават се да работят в екип. Освен това, имат възможността за изяви на регионално и национално ниво. Всичко това, според мен, им е полезно и в училище.

- Вие имате наблюдения над децата и тийнейджърите. Как оценявате ежедневното им поведение? Питам Ви в контекста на трагичните случаи от последните месеци и престъпленията, при които жертви и извършители са ученици.

- Дори и да има някакво агресивно поведение - имам предвид у по-големите ученици, те не го проявяват в ЦРД. Тук се чувстват спокойни. Аз не съм била свидетел на някакви инциденти, на грубо или недоброжелателно отношение между децата. Но все пак смятам, че изкуството е начин за превенция на подобни случки.

 


Сходни връзки

ЦРД НАБИРА ДЕЦА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАЖОРЕТЕН СЪСТАВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди