изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:31 EEST
СЪВЕТНИЦИ ИСКАТ ЛАПТОП, ЗА ДА СИ НАМИРАТ ДОКЛАДНИТЕ    
НовиниСъветниците наложиха "вето" върху продажбата на общински жилища до края на годината

Вчера поредно редовно заседание проведе Общинския съвет град Добрич. Дневният ред включваше 36 точки. В самото начало Владимир Калчев от БСП оттегли докладната си, касаеща откриването на процедура по избор на омбудсман. Предложено и прието бе на отделна сесия, която ще се проведе на 2 ноември да се изслуша зам.-кметът арх. Пламен Ганчев с информация за състоянието и проблемите на техническата инфраструктура и благоустрояването на града и насоките за подобряване и развитие. Отпадна от дневния ред и предложение за прекратяване на съсобственост на имот по ул. "Крайовски договор" 53. На тяхно място бяха предложени други - за създаване на звено за самоохрана и предложение за подкрепа на инфраструктурни проекти на община град Добрич, които влязоха като последни точки.
За четвърти път Владимир Калчев и зам.-кмета по икономическо развитие предложиха на вниманието на ОбС предложение за приемане на нова Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества. В продължилият три часа дебат, в който съветниците имаха дадена минутка /не веднъж/ от председателя на ОбС д-р Мирослав Попов, да им стане ясно, победител чрез гласовете на съветниците излезе Г. Митева.
Съветниците наложиха "вето" на продажбите на общински жилища временно до приемане на нови базисни цени, които да доближат стойността на тези жилища до цената, която се предлага на пазара. Стигна се още до консенсус, че ще бъдат разгледани и удовлетворени молби на граждани, подадени до 11 октомври на старите цени, а всички останали, които са подали молби ще трябва да заплащат по новите, които предстои да бъдат приети на сесия през ноември.
Донка Кюприбашиева попита защо не са номерирани листите с докладните, защото така не можела да ги намира, което е и причина да не и е ясно и да не гласува. На тази реплика председателят на съвета, заяви, че за да си купят лаптопи, с които да се улеснят съветниците ще са необходими 100 хил. лв. По-късно в процеса на работа на съветниците г-жа Кюприбашиева още веднъж вметна, че би било добре да имат лаптопи.
Съветниците не приеха предложение за предоставяне на концесия върху част от имот в двора на природо-математическата гимназия, тъй като не бяха съгласни с условията на концесията. Парадоксът се крие във факта, че същите тези съветници не сесията през септември гласуваха точно тези условия. С болшинство в местния парламент бяха прекратени съсобствености. След кратка лекция по история, изнесена в залата от Веселин Бончев, съветниците приеха преместването на "Кръст паметник" от закритата Авиобаза в центъра, като паметник увековечава подвига на загиналите в Добричката епопея през 1916 г. Прие се също даването на разрешение на "ДКЦ II Добрич" за ползване на банков кредит за закупуване на Ядрено-магнитен резонанс.
 


Сходни връзки

СЪВЕТНИЦИ ИСКАТ ЛАПТОП, ЗА ДА СИ НАМИРАТ ДОКЛАДНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди