изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:08 EEST
Мария Гроздева спечели финала на Световната купа    
Спорт  Банкок. Двукратната олимпийска шампионка в спортната стрелба Мария Гроздева продължава зашеметяващото си представяне през тази година. След като взе злато и бронз от Игрите в Атина през лятото, днес тя триумфира и във финала на Световната купа.

В Банкок, Тайланд, Мария, която е състезател на СК НОВЕ, беше безапелационна в дисциплината 25 м пистолет за жени. Гроздева влезе във финала с резултат 588 точки, а там стреля 103,6. Така общият й актив от 691,6 й осигури втора в кариерата Световна купа след тази, която спечели през 1998 г. в Цюрих. Новината съобщи специално за Агенция “Фокус” пресаташето на Българската федерация по спортна стрелба (БФСС) Красимира Дионисиева.
Другата българка в Банкок – Диана Йоргова записа резултат от 572 точки. Двукратният олимпийски шампион Таню Киряков пък успя да влезе във финала на дисциплината 10 м пистолет за мъже, където остана седми с актив от 583 точки. Той участва само в това състезание в Банкок. Шампион в тази дисциплина стана руснакът Неструев, който спечели и олимпийско злато в Атина. Той се е класирал за финала с втори резултат, с 2 точки по-малко от първия, но в крайна сметка е успял да се добере до първото място при това с 3 точки повече от следващия го в класирането.
Утре е състезанието в дисциплината 10 м пистолет за жени, където Мария Гроздева също ще стреля. На 29-и октомври пък е надпреварата в бързата стрелба от 25 м за мъже, където ще участва и последният българин, намерил място във финалите на Световната купа – Емил Милев.  http://www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Мария Гроздева спечели финала на Световната купа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди