изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:35 EET
Земетресението разтърси Северна България в 23.30 часа вечерта    
НовиниСофия. Земетресението разтърси Северна България в 23.30 часа вечерта. То е било със сила 5.5 по скалата на Рихтер и 5-6 степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник, каза за Агенция "Фокус" оперативният дежурен на Гражданска защита - София.

В столицата силата на земетресението е била 3 степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник. Според Сеизмологичната служба на САЩ силата на земетресението е 5.7 по скалата на Рихтер. Епицентърът е на 145 км от Букурещ и 430 км от София в гр. Вранча, Румъния. БНТ, позовавайки се на пресаташето на българското посолство в Букурещ предаде, че силата на земетресението е 5.8 по скалата на Рихтер. В София земетресението бе усетено слабо. Много по-силно то е разтърсило Северна България. В град Русе гражданите вече правят сравнение между днешното земетресение и предишното от 1977 година. В Каварна хората са изключително разтревожени и са се събрали в центъра на града, съобщи кметът на Каварна Цонко Цонев. Във Варна са активирани Гражданска защита и Комисията по бедствия и аварии в града, заяви кметът на град Варна Кирил Йорданов. Трусовете в Сливен са били два, като първият е бил по-силен. От Гражданска защита в града заявиха, че не могат да дадат подробности. От РДВР - Сливен са изпратили всички налични патрулни автомобили по кварталите на града, където хората са напуснали по-високите блокове. Паника сред населението няма, съобщи кметът на града Йордан Лечков. Комуникациите не са прекъснати. В Шумен притеснени са били най-вече жителите на високите блокове, заяви дежурният офицер от РДВР. В многопрофилната болница в Силистра няма постъпили за лечение след земетресението, но е имало притеснени хора, които са излезли пред домовете си. Сигнали за материални щети са получени от три селища в област Силистра - Дулово, Кайнарджа и Ситово - напукана мозайка, счупени стъкла и паднали комини. Земетресението е усетено още във Велико Търново, Габрово, Плевен, Козлодуй, Септември, Добрич Бургас и северните черноморски курорти.
 


Сходни връзки

Земетресението разтърси Северна България в 23.30 часа вечерта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди