изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:42 EET
Многонационалната дивизия “Център-Юг” в Ирак не може да потвърди отвличането на полякинята    
По светаВавилон. Знам за твърденията за отвлечена гражданка на Полша в Ирак от медиите. В момента гледам катарската сателитна телевизия “Ал Джазира”. Това заяви за Агенция “Фокус” говорителят на многонационалната дивизия под полско командване “Център-Юг” във Вавилон подп. Артур Домански.


“Не мога да потвърдя каквото и да било. Търся повече информация в тази връзка”, подчерта подп. Домански.
Министърът на отбраната на Полша Йежи Шмайджински отхвърли по-рано исканията на иракската терористична групировка, която твърди, че е отвлякла полякиня, да изтегли 2500-те полски войници, разположени в Ирак.
“Полското правителство няма да прави сделки по отношение на исканията на терористите”, заяви Шмайджински в ефира на частната полска телевизия TVN.
По-рано същата телевизия съобщи, позовавайки на кореспондената си в Ирак, че отвлечената от иракска терористична групировка полякиня е работила за армията на САЩ.
”Знаем, че е работила за армията на САЩ. Не е ясно дали е гражданка на Полша или американска гражданка от полски произход”, съобщи кореспондентът, който е прикрепен към полския контингент в Ирак.
Посолството на Полша в Багдад обяви, че не може да потвърди информацията за отвлечена полякиня в Ирак. “Не мога да потвърдя нищо. Не разполагаме с никакви подробности в тази връзка”, заяви служител в дипломатическата мисия, отказал да посочи името си.
Катарската телевизия “Ал Джазира” излъчи видеозапис, в който иракска терористична групировка обявява, че е отвлякла полякиня.
Групировката, нарича се “Абу Бакр Сидик ал Салафия”, поставя искане полските войски да се изтеглят от Ирак в замяна на живота на заложника. На видеозаписа се виждат двама мъже с маски на лицата, насочили пистолети към полякинята.
 


Сходни връзки

Многонационалната дивизия “Център-Юг” в Ирак не може да потвърди отвличането на полякинята | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди