изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:00 EEST
СЕМЕЙСТВО С ТРИ ДЕЦА ЖЕЛАЕ ДА СТАНЕ ПРИЕМНО НА ОЩЕ ДВЕ    
ОбществоСемейство от Добрич, което има три деца, желае да стане приемно и да се грижи за още две, съобщи за НДТ началникът на отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане" Иванка Титова.

Двамата родители били висшисти, имали собствен бизнес. От днес социален работник започва работа със семейството, която се изисква според законодателството, свързано с приемната грижа. Много хора вече се интересуват от тази социална услуга, все повече млади семейства откликват, коментира И. Титова. Това, според нея, се дължи и на добрата медийна разгласа в Добрич. Както НДТ писа, от около месец в национален мащаб стартира кампания за популяризиране на приемната грижа. На нея е била посветена и среща, организирана от регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Добрич с доброволка от Великобритания. Англичанката е останала впечатлена от свършено до момента, тя споделила, че с малко хора и с ограничени средства у нас е направено толкова, колкото у тях за 30-40 години, откакто се работи по приемната грижа. Доброволката одобрила издадените от Отдела за закрила на детето в града ни брошури, плакати и други агитационни материали, свързани с новата за страната ни социална услуга.

 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО С ТРИ ДЕЦА ЖЕЛАЕ ДА СТАНЕ ПРИЕМНО НА ОЩЕ ДВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди