изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:33 EET
ОТЧЕТОХА ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМАТА    
НовиниНа свое заседание в петък комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи в Добрич отчете готовност за посрещане на зимния сезон. Докладваха ръководители на "ВиК", "Електроразпределение - Варна", клон Добрич, транспортни фирми, здравни заведения и "Шеле-България".

Управителят на "Шеле - България" - Добрич, Григор Алексиев заяви, че разполага с три коли, които ще опесъчават улиците и булевардите, за да се извършва безпрепятствено движението по тях. "От миналата година имаме в наличност 334 т пясък и 72 т сол. До края на годината трябва да получим по заявка още 27 т сол, а през 2005 г - още 50 т, като тези количества ще бъдат достатъчни" - заяви Г. Алексиев. В централната градска част фирмата ще постави 20 броя 250-килограмови контейнери, в които ще има готова смес от пясък и сол, за да бъдат опесъчавани подходите по центъра и стълбища на сгради.
Директорът на дирекция "Архитектура, градоустройство и строителен контрол" представи доклад за опасните и застрашени от самосрутване или вредни в санитарно-хигиенно отношение сгради на територията на Добрич. "34 са сградите в картата на града. Досега комисията е действала за 15 обекта, били са издадени 12 заповеди. Според заповедите 10 сгради е трябвало да бъдат премахнати, 2 - да бъдат заздравени, а за 3 от зданията е искано становище на Националния институт по паметниците на културата. 2 от сградите - бившият техникум по автотранспорт и бившият дом на младите техници, вече са премахнати, заяви директорът на общинската дирекция. Шефът на I РПУ подп. Божилов отчете готовност по навременно разкриване и противодействие на подготвяни терористични актове в сгради с масово пребиваване.
 


Сходни връзки

ОТЧЕТОХА ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди