изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:34 EEST
Победа за "Добруджа" в безсмислен мач    
Спорт"Добруджа" - "Цар Самуил" /Петрич/ 37:23 /16:11/

Хандбалистите на "Добруджа" победиха в зала "Русалка" с 37:23 състава на "Цар Самуил" /Петрич/ в мач от петия кръг на "А" група и със спечелените две точки се утвърдиха в челото на таблицата с временното класиране. От началото на шампионата "жълто-зелените" имат в актива си четири победи и едно равенство. Фактът, че не са загубили нито една от срещите си, е безспорното доказателство, че добричкият тим и тази година е сред водещите в страната. За съжаление, по различни причини първенството не протича по най-добрия начин. Само десет отбора участват в шампионата, като една част от тях изнемогват финансово и състезателите им са с аматьорски статут. А това определя и отношението на хандбалистите към двубоите. Например в събота в зала "Русалка" се явиха само петима играчи на "Цар Самуил".  Толкова са необходими, за да се проведе срещата, а петричкият тим да не регистрира служебна загуба и да избегне финансовите санкции от Федерацията. Така се стигна до провеждането на един безсмислен мач - добруджанци, които нямат загубен мач от началото на сезона, трябваше да играят срещу пет момчета на закъсалия "Цар Самуил". Изходът от мача бе повече от ясен. "Жълто-зелените" излязоха в основния си състав и набързо поведоха с 5:0. Едва в 11-та минута гостите вкараха първия си гол. За да има все пак някаква интрига, наставникът на "Добруджа" Георги Андреев пусна в игра резервите. Гостите се възползваха от това и успяха в края на първото полувреме да се доберат до по-приличен резултата - 16:11. След почивката преднината на домакините бързо нарасна на десет гола. Тогава Г. Андреев извади от игра свои състезатели, за да има числено равенство на терена и да се запази в някаква степен състезателният характер на мача. Така без особено да се напрягат, добруджанци стигнаха до поредния си успех в първенството - победа с 37:23.
Състави - "Добруджа" : Гино Богданов, Мартин Михалев, Явор Николов /7 гола/, Борислав Борисов /2/, Светослав Недев /12/, Димитър Ангелов /3/, Димитър Пламенов /8/. По-късно в игра влязоха Ренал Шукри, Йордан Щерев /1/, Веселин Янакиев /1/, Здравко Петров /1/, Стилиян Стоянов /2/, Найден Станев /2/.
"Цар Самуил" : Велик Танев, Росен Божинов /4/, Красимир Мелков /12/, Владимир Тодоров /4/, Красимир Назъров /3/.
Съдии : Славей Парушев и Пламен Павлов /Шумен/
Зала "Русалка" : 100 зрители.  
 


Сходни връзки

Победа за "Добруджа" в безсмислен мач | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди