изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:35 EEST
"Изида" - перлата на спорта в Добрич    
СпортСериозна заявка за бъдещи големи успехи направиха състезателите на тенис-клуб "Изида" през т.г. Това е плод на дългогодишна работа и на прекрасната база, на която тенисистите се подготвят.

Сериозна заявка за бъдещи големи успехи направиха състезателите на тенис-клуб "Изида" през т.г. Това е плод на дългогодишна работа и на прекрасната база, на която тенисистите се подготвят.
Само преди няколко години спортната площадка в градския парк "Св. Георги" бе свърталище на наркомани. Днес това място е тенис-комплекс, който за кратко време се превърна в едно от най-красивите спортни съоръжения в Добрич. Тук през лятото добричлии отмарят на чаша кафе, а състезателите тренират при много добри условия.
Тенис-комплексът на открито разполага с 4 корта и едно игрище за плажен волейбол.  Прекрасната база е изградена по идея на бизнесмена Младен Матеев, с консултациите на специалиста Илия Атанасов и с труда на работещите във фирмата. Само до преди 4-5 години комплексът бе непригоден за обитаване, но след цялостната реконструкция, вече има сауни, душ кабини, зала за масажи, санитарен възел, той се превърна в търсено спортно средище. Подновена бе централната трибуна, където любителите на тениса могат с удоволствие да наблюдават тренировките на състезателите. Изграден бе нов паркинг, боядисаха се фасадите на сградите, ремонтирана бе съседната улица, за да може колите да стигат спокойно до спортния комплекс, издигната бе ограда. Ръководството на клуба се погрижи за осветлението и за озеленяването. Всичко това стана за кратко време и в името на тениса. От президента на "Изида" Младен Матеев разбрахме, че това не е всичко. Предстои изграждане на клубно заведение, мини-футболно игрище до кортовете в градския парк, което да бъде с качествена изкуствена настилка. Предвижда се да се довършат ремонтните работи по трибуните и козирката.
 "С появата на кортовете на открито затворихме цикъла на подготовка. Състезателите ни вече имат бази, където да се подготвят през топлите и студени месеци на годината", каза Матеев. Той е категоричен, че тренировките на открито са несравними и с най-перфектната зала. През лятото в клуба тренират близо 250 деца. "Вместо да ходят по улиците, по-добре е да се занимават със спорт. Защото именно спорта самодисциплинира и възпитава хората. Прави децата по-организирани. Смятам, че това е голям плюс за тях", смята бизнесменът.
В базата на "Търговия на едро" той изгради и футболно игрище, на което тренират 80 деца под ръководството на Николай Колев. "Едва след 2-3 години ще разберем дали тази идея може да бъде доразвита. Засега е хубаво, че децата уплътняват свободното си време с футбол", каза Матеев. Малките футболисти са на възраст от 2 до 6 клас.     


Визитна картичка:
Младен Матеев e роден на 24 юли 1966 г. в с. Спасово. Женен, с две деца - близнаците Александра и Димитър, които на 24 октомври навършиха 4 години. Завършил е Спортното училище в Разград с профил колоездене. 4-5 години е работил във военния флот във Варна. От 1992 г. насам се занимава с частен бизнес - производство на сладолед. От 12 години съществува и фирма "Изида", в която в момента работят 70 души. "Изида" е собственост на "Търговия на едро".

 


Сходни връзки

"Изида" - перлата на спорта в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди