изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:53 EEST
21 СТРАНИ УЧАСТВАХА ВЪВ ФОРУМ НА ЕНЕРЖИ СИТЕ    
НовиниФранция бе домакин на седмица, посветена на практиките за управление на енергийната ефективност в общините и създаване на мрежа от практики за енергийна ефективност.

 Участие във форума взе и кметът на община град Добрич Детелина Николова - в качеството й на председател на УС на общинската мрежа за енергийна ефективност. В проявата са се включили общо 159 представители на 21 страни от Централна и Източна Европа. Участниците са посетили Топло-електрическа централа в Монпелие, която произвежда едновременно топлина, студ и светлина, като регулира температурата в помещенията целогодишно. От построяването на ТЕЦ-а досега са реализирани 35 % икономии на бюджета. В следващите дни в Гренобъл се е провел форумът "Сити Енержи" с различни модули. Вторият ден Д. Николова е представила общинската мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия" и очакванията, които са заложени. Д. Николова е предложила форумът да стане ежегоден, като домакин на проявата през 2005 г. да бъде България. Страните- участнички са приели Гренобълски призив за подобряване интеграцията за устойчива енергия, който ще бъде разпространен до кметовете на всички общини. Като положителен факт от всички участници, както и от европейската комисия е отчетено наличието на Закон за енергийна ефективност в страната и наличието на такава мрежа, добави още градоначалникът. "ЕкоЕнергия" е създадена през март 2004 г. като НПО. Всъщност, неофициално мрежата съществува още от 1997 г. като неформална организация.

 


Сходни връзки

21 СТРАНИ УЧАСТВАХА ВЪВ ФОРУМ НА ЕНЕРЖИ СИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди