изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:52 EEST
НЯМА ЕКО-ПРЕЧКИ ПРЕД ЛЕТИЩЕ "АЛБЕНА"    
ТуризъмДиректорът на РИОСВ - Варна, е издал решение по Доклад за оценката за въздействие върху околната среда /ДОВОС/ за одобряване на инвестиционното предложение "Изграждане на летище "Албена" в землищата на с. Кранево и с. Рогачево в местността "Чалтика" при 17 условия, съобщиха от пресслужбата на екоинспекцията.

Резултатите и заключението на експертите по извършения ОВОС, показват, че не се очакват значителни по степен и трайни по време въздействия върху околната среда.

В изпълнение на решенията инвеститорът "Албена" АД, по време на проектиране, трябва да представи в екоинспекцията за съгласуване схеми на полетите. Схемата не трябва да допуска навлизане във въздушната зона над резерват "Балтата" и буферната му зона и прилежащите урбанизирани зони на височина по-малко от 500 м. Друго условие е инвеститорът да изгради мониторингово наблюдение на миграцията на птиците в района.

"Всички условия, които са поставени, ние ще ги изпълним. Ние никога няма да престъпим закона. Аз присъствах на заседанието на експертния съвет, като страна, която може да отговори на въпроси. Дори по време на заседанието попитах защо досега не е имало мониторингово наблюдение на миграционния път на птиците" - разказа за НДТ директор "Експлоатация" на търговското дружество Иван Калинков. Той добави още, че предстои на заседание на Съвета на директорите на "Албена" АД да се вземе решение кога ще започне работата по проектиране и изграждане на летището, като то ще залегне в инвестиционната програма на дружеството.

 


Сходни връзки

НЯМА ЕКО-ПРЕЧКИ ПРЕД ЛЕТИЩЕ "АЛБЕНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.83 секунди