изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:42 EEST
САНКЦИОНИРАХА 45 ДУШИ ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ДАЛАВЕРИ С ТВЪРДО ГОРИВО    
Общество45 социално слаби от община Добричка са санкционирани, тъй като са злоупотребили с предоставеното им безплатно твърдо гориво по енергийната програма на МТСП, съобщи за НДТ директорът на дирекция “Социално подпомагане” Соня Георгиева.

Нарушенията са установени при извършените 79 насрещни проверки. В една част от случаите проверяващите не са установили на място предоставеното твърдо гориво, а то било фактурирано от фирмите-доставчици. “Още в началото на кампанията предупредихме хората да не се разписват на фактурите преди да им е доставено горивото, както и да не си предоставят заповедите за отпускане на трети лица” - припомни С. Георгиева. Според нея, имало и доста случаи, в които социално слаби са получили полагащата им се помощ, но в последствие се установявало, че не отговарят на някое от условията. Най-често - в около 10 от случаите, ставало дума за пътуване в чужбина. С. Георгиева уточни, че при такива нарушения злоупотребилите -освен че се лишават от тази вид помощ за една година, са длъжни да платят стойността на полученото вече гориво.

2792 социално слаби от община Добричка са подали молби за безплатни дърва или въглища за настоящия отоплителен сезон. От тях 2574 са одобрени. В 218 от случаите е направен отказ, тъй като не са отговаряли на някои от условията - наличие на по-висок доход, липса на нужните подписи в дирекция “Бюро по труда” и др. Към момента 68,92 процента от издадените заповеди за отпускане на горивото са реализирани, т.е. 1774 от социално слабите са си получили дървата или въглищата.

 


Сходни връзки

САНКЦИОНИРАХА 45 ДУШИ ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ДАЛАВЕРИ С ТВЪРДО ГОРИВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди