изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:00 EEST
ЕДНА ГОДИНА ОТ МЕСТНИ ИЗБОРИ’2003    
Общество

  На шега - на истина, измина една година от изборните сражения за общински кметове в България. Разбира се, и в Добричка област.  На днешния ден преди година - в по-късните часове, имаше сълзи от радост, сълзи от мъка, сълзи от злоба и какво ли още не. Каквото било - било. Най-добре си го знаят победителите и загубилите. И ние знаем нещо. Но  то си е за друг път. Идеята ни  за днес бе - на годишнината от изборите читателите на НДТ да прочетат какво отговарят сегашните общински кметове на два въпроса:

1.       Как смятате една година по-късно, защо спечелихте кметските избори на 2 ноември 2003 година?

2.       Как преценявате изтеклата първа година от четиригодишния Ви мандат?



КРАСИМИР МИХАЙЛОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА БАЛЧИК

- Спечелихме, защото преди това имахме цял мандат, в който доказахме, че можем да управляваме. Работим в името на обществото, без да го делим на цветове. Имахме много започнати и недовършени задачи, които трябва да довършим в новия мандат. Хората ни се довериха, защото работим честно и коректно с всички социални слоеве. Гордеем се с това, което сторихме в предния мандат, и с това, което правим през втория. 

- Благоустрояването е основна грижа на нашия град. Подкрепяме инвеститорите и ето, че известният голф играч и шампион Гари Плейър ще посети Балчик на 8 ноември във връзка с изграждането край града на най-модерното голф игрище на Балканите и в цяла Югоизточна Европа. Най-голямата ни болка е изграждането на канализация и пречиствателна станция. Ето, че със съвместни усилия вече сме пред старта на изграждането й. Финансирането е на стойност 22 милиона евро и е по програма ИСПА. Гордеем се с успехите в здравеопазването. Преди две години болницата ни получи висока оценка при акредитация. Нивото на обслужване там е  на високо равнище. В областта на културата животът стана още по-богат. Появиха се нови фестивали. Социалната политика също е на високо ниво. Ние бяхме тези, които поставихме началото на много неща в града и затова няма за какво да се срамуваме за изминалите години на управление. Напротив, гордеем се, че животът в Балчик се развива в положителна насока.    


ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА - КМЕТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧ

- Винаги, когато се прави оценка, независимо от повода, се  анализира свършеното или несвършеното. Гражданите на Добрич познават приоритетите в моята управленска програма, насочени към подобряване на градската инфраструктура, подкрепа за малкия и среден бизнес, прозрачно и достъпно управление и подготовка на Добрич за присъединяване към Европейския съюз. Винаги има място за напредък и основа за стабилен растеж, за което е необходимо ясно разбиране на проблемите и партниране между обществения и частния сектор. Затова смятам, че поставихме добро начало и добър старт на управление на Добрич, който се базира точно на това партньорство и на конструктивен, толерантен обществен диалог.   

- Добричлии ми се довериха, защото представих адекватни решения на проблемите на Общината, които да намерят своето изпълнение в 4-годишния мандат. Защото зная кои са истинските проблеми и защото искам само едно - да бъдат подкрепени трудолюбието, потенциалът и инициативността на гражданите на Добрич. И разбира се не на последно място, защото съм жена и ще оправдая гласуваното доверие.      

ПЕТКО ПЕТКОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА

- Кмет съм на общината вече четвърти мандат и считам, че хората ме признават и могат да преценят, че моята кандидатура е най-успешната. От мен зависи да работя за тях и през тези 14-15 години съм се стремил точно към това. Никога не съм си позволявал да лъжа и да злоупотребявам с доверието на избирателите, винаги съм разговарял с тях нормално и съм им казвал истината - дори и да боли. И занапред ще продължавам да работя така.


- Според мен, много бързо мина тази една година. Това, което е според възможностите ни, сме го направили - пооправихме някои пътища, ремонтирахме училища, детски градини, кметства. По отношение на финансите нямахме проблеми благодарение на добрата съвместна работа с Общинския съвет и добрите взаимоотношения с по-висшестоящите организации.

ЦОНКО ЦОНЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА КАВАРНА

- Смятам, че спечелих изборите, заради това, че хората ме познават и знаят, че държа на обещанията си. Друга причина според мен - е това, че предложих добра предизборна програма и проведох толерантна кампания.


- Що касае оценката - смятам, че хората трябва да я дадат. Мисля, че е постигнато много в сравнение с предходните мандати, но може да се постигне много повече.

ГОСПОДИН ГОСПОДИНОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА КРУШАРИ

- Логичният отговор е: Избра ме мнозинството избиратели от Община Крушари в едни изключително трудни избори.


- Реалистична оценка могат да дадат единствено редовите избиратели от Община Крушари. В оценките на всички останали биха прозирали политически или икономически интереси.

ЖИВКО ГЕОРГИЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ

- Мисля, че заради това, което бе залегнало в предизборната ми платформа, това, което съм обещал на избирателите е било най-точното и съм работил по него през тази година.


- Като финансова, ако трябва да дам оценка по шестобалната система, бих я определил като добра.
Като политическо разбирателство и взаимоотношения също бих казал, че бе добра година.

ЕЛКА ДИМОВА - КМЕТ НА ОБЩИНА ШАБЛА

- Спечелихме, защото при всичките й дадености общината има право да се развива по-интензивно в положителна насока. Сега кметският екип работи затова.


- Едва сега общината се разплати със старите си плащания, което дава възможност по-спокойно да се работи. През изминалата година започна да функционира младежкият инфо-център. Стартира ремонтът на детска градина “Дора Габе”. Отново функционира и Общинският духов оркестър. След десетгодишна пауза пак се отпечатва общинският вестник. Смятаме да направим ефирна телевизия. Предстои да работим и по благоустрояването. Нашата основна задача е да оправдаем доверието, което са ни гласували хората и да работим за тях.

 


Сходни връзки

ЕДНА ГОДИНА ОТ МЕСТНИ ИЗБОРИ’2003 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди