изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:46 EEST
19 ПРОЕКТА СА ПОДАДЕНИ ПО ПРОГРАМАТА “ОТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ КЪМ ЗАЕТОСТ”    
Общество19 проекта са подадени по националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост”, съобщиха от дирекция “Бюро по труда”.

Ако всички бъдат одобрени, в трите общини, обслужвани от дирекцията - Добрич, Добричка а Крушари, ще бъдат разкрити 1 258 работни места за социално слаби, които са на подпомагане. Проектите, предвидени да се реализират в Добрич, са 12. Общината кандидатства с два проекта. Единият включва четири модула - озеленителни дейности и дейности по ремонт на детски и спортни площадки, охрана на обществена собственост, поддръжка на училища и детски градини и социаконсултантски услуги. Общинската служба “Здравеопазване и социални дейности” кандидатства за социални асистенти. Пет от проектите в Добрич са на частни фирми, три от тях желаят да се включат в реализацията на националната програма за първи път. Сред тях е и Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, която желае да наеме 10 безработни - за санитари и за поддръжка на базата й. Регионалното дружество за трудова заетост и структурно развитие кандидатства с проект, който предвижда окончателно ликвидиране на сметище и превръщането му в зеленчукова градина, възстановяване и ремонт на детски и спортни площадки и автобусни спирки, ремонт на административни сгради на територията на Обредния дом, изграждане на чешма в Гробищния парк.

Проектите, които се предвижда да се реализират на територията на община Крушари са три, а в селата в община Добричка - четири.
С проект за социоконсултантни кандидатства дирекция “Социално подпомагане” в община Добричка, съобщи за НДТ директорът й Соня Георгиева. Той предвижда назначените по програмата да извършват различни дейности съвместно със социални работници - консултации на социално слаби, набиране на информация, помощ при попълване на документи и др. Социоконсултантите ще са 10, двама от тях ще работят на място в дирекцията, а останалите осем - в по-големите села - Ловчанци, Стожер, Победа, Стефаново, Дянково, Карапелит, Божурово и Черна.
 


Сходни връзки

19 ПРОЕКТА СА ПОДАДЕНИ ПО ПРОГРАМАТА “ОТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ КЪМ ЗАЕТОСТ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди