изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:34 EEST
60 БИВШИ РАБОТНИЦИ НА “МЕТАЛ” СЕ СЪБРАХА НА ДРУЖЕСКА СРЕЩА    
Любопитно Дружеска среща събра за първи път от повече от 10 години 60 от бившите около 80 работници на Инструменталния цех на “Маяк” в Добрич.

Тя се е провела на 29 октомври в ресторант “Централ”, за нея разказа организаторът й Иван Жеков. Преди време той, заедно с бившия си колега Киро Петров, решели да организират събирането. “Аз съм инвалид първа група, но не ми попречи сам, без обществен транспорт, да кръстосам Добрич и да открия всички, без двама” - разказа И. Жеков. Срещата била изключително вълнуваща, на лицата на едни била изписана радост, че се виждат, на други тъга по отминалите времена. “А моите очи не пресъхнаха през цялото време” - споделя организаторът. Сред присъстващите били и двама от най-старите работници на цеха, тези, които са учили на занаят по-младите - Енчо Панайотов и Кольо Аурелов.

Цехът не съществува от 1991 г., аз съм работил в него 40 години, спомня си с тъга И. Жеков. И допълва, че срещата на бившите работници е приключила с обещанието да се превърне в ежегодна.
 


Сходни връзки

60 БИВШИ РАБОТНИЦИ НА “МЕТАЛ” СЕ СЪБРАХА НА ДРУЖЕСКА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди