изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:53 EEST
ЕКСПЛОЗИЯ РАНИ ДОБРИЧЛИЯ    
Ред и сигурност

В дома му гръмнала 20-литрова газова бутилка. Мъжът е получил втора степен изгаряния по ръцете



39-годишен мъж е пострадал при експлозия на газова бутилка в дома си в Добрич. По неофициална информация на НДТ, той се казва Веселин Василев. Инцидентът е станал в понеделник вечерта в апартамента на мъжа в жк "Строител" 62. Сигналът е подаден в Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност" в 21.36 ч., съобщиха от РДВР. Раненият мъж е получил втора степен изгаряния по ръцете. Той веднага е откаран за оказване на медицинска помощ в добричката болница. При експлозията са потрошени около пет квадратни метра стъкла от прозореца на кухнята, където е станала експлозията. При направения оглед пожарникарите са установили, че вероятната причина за инцидента е презаредената 20-литрова газова бутилка над допустимите 80 процента. 39-годишният мъж е изпуснал част от газта от бутилката, което е довело до изпълване на помещението с газ. Той обаче не се е досетил да проветри. След това мъжът е направил опит да запали газовия котлон, което е довело до експлозията.

Специалисти обясниха, че при препълване на газова бутилка газта излиза в течно състояние. Вероятно заради това стопанинът на дома е решил да изпусне газ от бутилката.

От пожарната за пореден път се обръщат към гражданите стриктно да спазват инструкциите за боравене с пропан бутан. Задължително да използват услугите само на оторизираните пунктове в Добричка област.

 


Сходни връзки

ЕКСПЛОЗИЯ РАНИ ДОБРИЧЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди