изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:34 EET
* АКЦИЯ "СВЕТЛИНА"    
Ред и сигурност

40 ЛЕВА ГЛОБА, АКО ГОВОРИТЕ ПО GSM

Парична санкция и шест контролни точки е наказанието, ако шофьорът говори по мобилен телефон по време на движение и без приспособлението "hands free"



От 5 до 20 ноември и в Добричка област ще се проведе традиционната акция "Светлина". Това съобщиха вчера кап. Румен Стоянов и лейт. Тодор Младенов от сектор "Пътна полиция-КАТ" при РДВР в Добрич. Те припомниха, че през есенно-зимния период рязко се увеличават предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Статистиката сочи, че се увеличава броят на загиналите пешеходци. Основна причина за това е, че намалява светлата част от денонощието, а се запазва интензивността на движение на превозни средства и пешеходци. В същото време значителна част от автомобилите са с неизправни или дори липсващи светлини. В дните от 5 до 12 ноември полицейската акция ще има само предупредителен характер, а след това - до 20 ноември, ще се налагат и санкции. Униформените ще упражняват засилен контрол по изправността на осветителните системи и сигнализацията на моторните превозни средства, а така също на каруците и велосипедите. Предстои също да бъде направен оглед на уличното осветление и, където е необходимо, да се направят предписания до общините. Ще се провери и вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка, подчерта кап. Р. Стоянов. Вече е направена уговорка с няколко сервиза в Добрич, които в периода на акцията безплатно ще регулират светлините на превозните средства. Това са центровете на СБА - срещу "Хиподрума" и микротехническия център /между ул. "Христо Ботев" и бул. "Русия"/, автосервиз "Нет мобил", фирма "Манев и син" ООД.

По закон, водачите, които управляват технически неизправни превозни средства с санкционират с глоба между 20 и 150 лева и отнемане на пет контролни точки, предупредиха още от полицията. Припомняме, че е забранено шофьорът да говори по мобилен телефон по време на движение и без приспособлението "hands free". За нарушителите глобата е 40 лева и отнемане на шест точки.

 


Сходни връзки

* АКЦИЯ "СВЕТЛИНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди