изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:22 EET
ДА СЕ НАУЧИМ ДА ПАЗИМ ИЗГРАДЕНОТО В БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО    
НовиниОколо това се обединиха съветниците на вчерашното извънредно заседание на ОбС на Добрич

Вчера местният парламент проведе извънредно заседание, на което разгледа докладната записка на зам.-кмета по устройство на територията арх. Пламен Ганчев, касаеща инфраструктурата и благоустрояването на Добрич. В кратко експозе зам.-кметът отбеляза направеното до момента, посочи проблемите в отделните инфраструктури - водоснабдяване, газификация, улично осветление, комуникационни мрежи, улична мрежа и благоустрояване. На вниманието на съветниците той посочи и възможни решения на проблемите по отделните инфраструктури, като им предложи да приемат като решение програма и Наредба за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти - общинска собственост, за периода 2005-2007 г.
В хода на дебатите стана ясно, че голяма част от съветниците поставят въпроси, свързани с инфраструктурни проблеми, които са били назад във времето - отпреди 5-8 години, както и проблема с опазване на вече направеното.
Арх. Емилия Добрева отчете добрата работа на общинското дружество "Комуналефект", което обнови настилки, подмени железните решетки на канавките. Друго предложение на арх. Е. Добрева бе да се помисли и създаде терен за разхождане на домашни любимци, за да се избегне това в градския парк. В хода на дебатите председателят на ОбС д-р Мирослав Попов дори заяви, че от това разкопаване на града неговата маза се пълни с вода при лошо време. На тази реплика инж. Атанас Сърбов - управител на Областно пътно управление, даде обяснение от микрофона в залата на д-р Попов защо се пълни мазата му с вода - защото, когато някой копаел, после правел обратна засипка. В крайна сметка всичките 31 съветници се обединиха около предложеното решение, като арх. Ганчев декларира от трибуната, че общината няма да позволява рехабилитиран пътен обект да бъде разкопаван, освен при аварийна ситуация.
 


Сходни връзки

ДА СЕ НАУЧИМ ДА ПАЗИМ ИЗГРАДЕНОТО В БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди