изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:21 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБюлетин на МВР от 3 ноември

София. Криминалисти от СДВР задържаха 27-годишния К.К. при провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркопласьори в ж.к. „Стрелбище”. У него са намерени и иззети 11 пакетчета с хероин. При претърсване на жилището му полицаите открили още 26 пакетчета с хероин, 2 пакетчета амфетамин, около 60 бели хапчета, които са дадени за експертиза. Намерени са и боеприпаси от различен калибър. Пласьорът е задържан в ареста за 24 часа, по случая е образувано следствено дело.
Грабителят П.С./21 г./ бе разкрит и заловен от служители на Второ РПУ. Регистрираният за различни престъпления рецидивист от Вършец нападнал по различно време две жени до депо „Банишора” и в парка до надлез „Надежда”. Той насила им взел чанти с мобилни телефони, пари и лични документи. Задържан е за 24 часа в ареста на РПУ, материалите по случая са докладвани на прокуратурата. Друга 67- годишна жена стана жертва на грабеж в „Западен парк”, като двама нападатели и взели дамската чанта с мобилен телефон, пари и документи. След подадена жалба от нейна страна в Трето РПУ, при последвалото издирване криминалистите задържаха непълнолетните извършители А.А./17 г./ и Ц.Д./16 г./, известни на Детска педагогическа стая, от кв. „Факултета”. Те са разпитани и предадени на родителите им. Изясняват се други техни набези в района.
Автокрадци бяха заловени от столичните полицаи при провеждане на специализирана операция. Криминалистите от ПУ „Красна поляна”- Трето РПУ задържаха в ж.к. „Славия” регистрирания в полицията Н.М./30 г./, като установиха, че управлявания от него „Мерцедес” е с интервенция върху рамата. При претърсване в жилището му са открити документи, свързани с откраднати автомобили. Претърсен е и гараж срещу блока му, в който е открит автомобил „Киа Спортидж”, противозаконно отнет от паркинга до зоопарка. Срещу Н.М. е образувано полицейско производство в Трето РПУ, взета му е мярка за неотклонение „парична гаранция”.
Рекетьор бе заловен от служители на Трето РПУ. След кражба на „BMW” непознат мъж звъннал на телефона на собственичката и поискал 2000 лева откуп за колата, като я предупредил да не се обажда в полицията. Криминалисти от ПУ „Красна поляна” установиха, че рекетьорът е К.И./31 г./, регистриран за различни престъпления. Той бил заловен след като получил искания откуп от 2000 лв. в заведение на бул. „Ал. Стамболийски”.  Срещу него е заведено дознание, взета му е мярка за неотклонение „задържане под стража”.
Сигнал за запален джип „Гранд Чероки” бе получен снощи към 22,10 часа в дежурната на Шесто РПУ.   Информацията сочела,  че в „Драгалевци” гори джип. Той бил погасен от пристигналите пожарникари. При огледа е изяснено, че регистрационните му табели са на откраднат автомобил „Алфа ромео”. Според номерата на рамата и двигателя, джипът е собственост на гръцки гражданин и е бил откраднат от района на Шесто РПУ. Работата по умишления палеж продължава.
Костинброд. Вчера в РПУ-Костинброд е получено съобщение за кражби на чугунени предпазни капаци на улични шахти в града. След получаване на сигнала за издирване на извършителите веднага е изпратен дежурен автопатрул от РПУ. В резултат на бързото разследване полицейските служители са задържали Д. Д. /18 г./ и Х. Х. /19 г./, осъждан за кражби. Двамата са жители на гр. Костинброд. Откраднатите чугунени шахти са били намерени в автомобил “Форд Фиеста”, собственост на майката на Д. Д. и управляван от него. В автомобила са намерени 2 чувала с парчета от начупени чугунени решетки от улични шахти. Извършителите на криминалното деяние са задържани в РПУ-Костинброд с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.
Пловдив. Лекар от болница в града е задържан като заподозрян във взимане на  подкуп  от пловдивчанин, чийто близък е трябвало да бъде опериран. В понеделник във ІІ РПУ била получена жалба, че същия ден в спешния кабинет на УМБАЛ “Св. Георги” травматолог е поискал 650 лева, за да извърши  операция. Обяснението било, че консумативите за нея са много скъпи. Вчера сутринта д-р К.К./ 48 г./  е бил заловен от служители на ІІ РПУ,  у него те намерили поисканата сума. Лекарят е задържан за 24 часа в полицейското управление. Материалите по случая са докладвани  в Окръжната прокуратура. По случая е образувано следствено дело.
Ямбол. Половин час след полунощ днес на пътя между селата Каменец и Стефан Караджово, общ. Болярово, е станало пътно произшествие, при което лек автомобил “ВАЗ” с ямболска регистрация, управляван от А. М.от с. Градец, общ. Котел, се преобърнал на пътното платно. Водачът, който пътувал сам, бил откаран в болница в Ямбол с фрактура на главата и с опасност за живота. Тази сутрин пострадалият е починал. Причините за катастрофата все още се изясняват. По случая е образувано следствено дело.
 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди