изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:27 EEST
Резултатите от гласуването в щата Охайо ще определят победителя на президентските избори в САЩ    
НовиниВашингтон. Резултатите от гласуването в щата Охайо ще определят победителя на президентските избори в САЩ, предадe CNN.


До момента данните сочат, че 51% от избирателите в щата Охайо са гласували за Джордж Буш, а 49% - за Джон Кери, т.е. Буш е подкрепен от 2 794 346 избиратели в щата, а Кери – от 2 658 125. За да се добере до Белия дом, Кери трябва да поведе в надпреварата в Охайо, предаде CNN.
По последни данни, 58 271 837 от избирателите на президентските избори в САЩ са гласували за досегашния президент – републиканеца Джордж Буш, а за опонента му от Демократическата партия Джон Кери – 54 737 796, т.е. 51% от явилите се пред избирателните урни са подкрепили Буш, а 48% - Джон Кери, предаде CNN. Буш печели 254 електорални гласа срещу 252 за Джон Кери. Общо 270 електорални гласа са необходими за победа на президентските избори в САЩ.
Ръководителят на администрацията на Белия дом Анди Кард обяви победата на кандидата на републиканците Джордж Буш на президентските избори в щатите Охайо, Айова, Невада и Ню Мексико, в изявление излъчено директно по телевизията. С победата си в тези щати Буш на практика печели втория си мандат като президент на САЩ.
До момента Кери води в щатите Калифорния, Орегон, Вашингтон, Минесота, Уисконсин, Илинойс, Мичиган, Пенсилвания, Ню Йорк, Вермонт, Кънектикът, Роуд Айлънд, Ню Джърси, Делауеър, Мериленд, Хавай. В по-голяма част от останалите щати води Джордж Буш.
Данните сочат, че 52% от жените са гласували за Кери, съответно 47% - за Буш. Сред мъжете за Буш са гласували 54%, а за Кери – 45%.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Резултатите от гласуването в щата Охайо ще определят победителя на президентските избори в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди