изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:13 EET
Изземат имоти за изграждането на общински обекти срещу обезщетение    
ПарламентОтчуждаването ще става само с решение на общинския съвет, а заповедта на кмета се издава в 14-дневен срок след решението, реши парламентът

Собствени имоти на физически или юридически лица ще могат да се отчуждават принудително за изграждането на обекти, публично-общинска собственост, срещу предварително и равностойно парично обезщетение, реши Народното събрание с одобрените текстове от промените на второ четене в Закона за общинската собственост.

Собствениците и ползвателите на имоти, които подлежат на отчуждаването са длъжни да осигуряват свободен достъп за извършването на техническите дейности, информира БНР.

При отказ достъпът ще се осигурява със съдействието на полицията, решиха още депутатите.

Оценката на имотите ще се извършва по пазарни цени. Ако те са по-ниски от данъчната оценка обезщетението ще бъда в размер на данъчната оценка.

Отчуждаването ще става само с решение на общинския съвет, а заповедта на кмета се издава в 14-дневен срок след решението. Ако отчужденият имот е единственото жилище на собственика, той ще бъде изземат три месеца след изплащането на обезщетението, реши парламента.

http://news.netinfo.bg

 


Сходни връзки

Изземат имоти за изграждането на общински обекти срещу обезщетение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди