изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:18 EET
Възстановяват 11 закрити лаборатории за шофьорски психотестове    
Новини

До края на седмицата ще започнат работа 11 възстановени психологически лаборатории в Регионалните отдели на ДАИ в страната, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транпсорта.



Така във всички областни градове ще има работещи лаборатории за психологическо изследване на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство в категориите С и D, както и на водачите, които извършват превози на пътници и товари.

Целта на това решение е да не се налага шофьорите да пътуват периодично до големите областни градове, за да се явяват на психологическо изследване.
Припомняме, че до 2001 г. в страната съществуваха 27 психологически лаборатории, които се помещаваха в 27-те регионални отдели на ДАИ.
Бяха съкратени 18 психолози от ИА “Автомобилна администрация”. При редуцирания състав на психолозите поемането на същия контингент лица за изследване беше невъзможно без преструктурирането на съществуващите психологически лаборатории. Това наложи закриването на 11 от лабораториите в страната и окрупняването на голяма част от останалите.

При създалата се нова ситуация водачите изпитваха редица неудобства заради увеличените разходи за транспорт, загубата на време, по-дългото изчакване за психологическо изследване и др.

http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Възстановяват 11 закрити лаборатории за шофьорски психотестове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди