изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:02 EEST
ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ АНГЕЛ МАРИН СЕ ЧАКА ЗА ПРАЗНИКА НА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Новини

Програмата за честванията върви от началото на ноември и ще продължи и другата седмица. В неделя е тържествената сесия. Веселин Маринов и Дони и Нети ще радват жителите на общината



На 8 ноември своя празник отбелязва община Генерал Тошево. Сред гостите на тържествата ще бъдат вицепремиерът Ангел Марин, чуждестранни делегации и др. В неделя ще се състои тържествената сесия в залата на общината. Ще бъде гледана една единствена точка - приемане на Наредба за символите на общината, каза за НДТ председателят на ОбС Недко Марчев. Очаква се слово по повод празника на общината да произнесе вицепремиерът Ангел Марин, който също ще присъства на тържествената сесия.

Гости на честванията ще бъдат също чуждестранни делегации от Болград /Украйна/ и Мангалия /Румъния/. С делегацията от Болград на 8 ноември ще се сключи договор за сътрудничество. Идеята е да се възобновят отношенията между двата града, които съществуват от години. В 15-членната делегация, която пристигна вчера, са кметът на Болград, председателят на Болградската районна администрация, представител на отдел "Култура", директорът на местната гимназия, бизнесмени, както и сборен състав от осем души. На 7 ноември в Генерал Тошево ще пристигнат и гостите от румънския град Мангалия, с който общината има сключен договор за сътрудничество. В делегацията ще са зам.-кметът, служители от общината, представител на Камарата на предприемачите, както и един от десетте зам.-председатели на Националната асоциация на работодателите в Румъния.

Програмата, посветена на Деня на община Генерал Тошево върви от началото на ноември. Вчера се състояха мини мис шоу и конкурсът "Мис Генерал Тошево". Днес фолклорният състав от Болград ще посети и ще изнесе концерти в селата Житен и Красен. В събота групата ще бъде първо в с. Чернооково, където ще посети местните църква и детска градина, след което ще изнесе концерт. По-късно изпълнителите ще отидат в с. Кардам, където ще изнесат концерт в тамошното читалище "Пробуда". По повод празника на 6 ноември жителите на Генерал Тошево ще могат да отидат на концерт на Дони и Нети, който ще започне в 18 ч. в залата на общината. От 9 до 12 ч. ще се състои областно първенство по волейбол за мъже - в спортната зала на СОУ "Н.Вапцаров". Празнични прояви са предвидени и за неделния ден. От 14 ч. е футболният мач между отборите на "Спортист" /Генерал Тошево/ и "Съединение" /с. Василево/. Среща на ветераните от войните ще започне в 15 ч. Преди началото на тържествената сесия - от 15.30 ч., Духовият оркестър на Добрич ще свири пред сградата на общината. След сесията ще се състои поздравителен концерт.

На самия празник - 8 ноември, от 9 ч. ще се състои празнична литургия в храма "Свети Димитър". Празнична програма на площада в Г. Тошево ще започне в 10.30 ч. - ще участват любимецът на много българи Веселин Маринов, ансамбъл "Добротица", фолклорният състав от Болград и съставът за градски песни "Добрич".

 


Сходни връзки

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ АНГЕЛ МАРИН СЕ ЧАКА ЗА ПРАЗНИКА НА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди