изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:56 EEST
СДС ще настоява броят на депутатите да стане 120, каза Надежда Михайлова    
ПолитикаСофия. Председателят на Съюза на демократичните сили Надежда Михайлова днес се завърна от Брюксел, където участва в срещата на върха на Европейската народна партия (ЕНП) – заедно с правителствени и опозиционни ръководители от всички членуващи партии, съобщи пресцентърът на СДС.

Преди Брюксел Надежда Михайлова беше в Анкара, където като специален пратеник на ЕНП се срещна с министър-председателя и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Ердоган.
Пред журналисти на летище София Надежда Михайлова каза: "В Анкара бях пратеник на Европейската народна партия във връзка с дебата, който тече в Европейския съюз и конкретно в ЕНП във връзка с желанието на Партията на справедливостта и развитието с лидер премиера Реджеп Ердоган да стане член на ЕНП и да започне преговори с Европейския съюз.
Вчера в Брюксел на срещата на върха на ЕНП въпросът беше обсъждан много сериозно. Информирах моите колеги от ЕНП за разговора ми с г-н Ердоган. Той ме увери, че ръководството на неговата партия изцяло стои зад идеята партията да кандидатства за членство в ЕНП. Г-н Ердоган счита, че реформите, които провежда, политическата и икономическата философия на неговото правителство предполага членство в ЕНП.
В Анкара имах възможност да разговарям и с български изселници в Турция. Тази среща беше емоционална. Освен обичайните въпроси, свързани с редица, за съжаление неуредени проблеми между България и Турция, които създават социални трудности на изселниците, това беше среща на хора, които милеят за една и съща страна. Когато бях външен министър, почти навсякъде съм се срещала с представители на българската общност, което е дълг на всеки политик, независимо дали е в Турция, Америка или в Русия. Българите по света са много, а в Турция имаме компактно население, което знаете във връзка с какви събития напусна страната. Тези хора ми казаха: “България е в сърцата ни, ние милеем за нея и си я представяме винаги в зелено”.
Не говорихме за избори и гласуване. Казах им, че единственото нещо, което ме води при тях, е доброто чувство и стремежът ми да обичат България, да се стремят по всякакъв начин да й помагат. Емоцията, която те демонстрираха пред мен, е доказателство, че те се чувстват свързани с България и за тях не е безразлично дали страната ни ще просперира. Много млади момичета и момчета учат в момента в Турция, но те искат да се върнат в България. Въпросите им бяха насочени към това дали могат да се реализират. Основна тема на разговора ни беше каква ще бъде България след няколко години и дали ще има място за тях".
В отговор на въпрос за възобновената идея да бъде намален броят на депутатите Надежда Михайлова каза: "Тази промяна минава през волята за конституционни промени. Ние от СДС предложихме броят на депутатите да бъде намален на 120. Очевидно е, че сегашното мнозинство няма волята да промени конституцията, надявам се, че един следващ парламент ще прояви подобна воля. Но качеството на работата на депутатите не се определя от техния брой".
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

СДС ще настоява броят на депутатите да стане 120, каза Надежда Михайлова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди