изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:14 EEST
Съдът отново разреши на БТК да изгражда третия GSM оператор    
Новини

За втори път 5-членен състав на Върховния административен съд разреши на БТК да изгражда мрежата на третия GSM оператор, докато текат съдебните дела, научи Mediapool.



През октомври по-долната инстанция на ВАС спря работата на телекома, стопирайки предварителното изпълнение на лицензията. В петък по-горната я възстанови, отхвърляйки като несъстоятелни жалбите на двата действащи мобилни оператори МобилТел и Глобул.

Същият сценарий се разигра преди няколко месеци, през лятото.

В обявеното днес решение на ВАС се казва, че двата действащи мобилни оператори нямат правен интерес да обжалват предварителното изпълнение на лицензията на третия. Това означава, че съдът изобщо не трябва да разглежда по същество техните доводи.

В решението е записано, че предварителното изпълнение на лицензията за трети GSM оператор се налага, за да се защитят важни държавни и обществени интереси. Според висшите магистрати, с даването на лицензията се изпълнява предварително условие за успешно приключване на приватизационната сделка за БТК, а тя е от особено значение за подобряване на условията и размера на чуждестранните инвестиции в България.

Според ВАС, по-бързото стартиране на третата национална GSM мрежа е и от обществен интерес, тъй като това ще доведе и до развитие на конкуренцията на мобилни услуги в България.

В решението на съда е записано още, че преписката в Комисията за защита на конкуренцията по казуса, образувана по закона за държавната помощ, не е основание за спиране на предварителното изпълнение на третия GSM лиценз.

 


Сходни връзки

Съдът отново разреши на БТК да изгражда третия GSM оператор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди