изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:02 EET
"Албена" отчете 3% спад на печалбата за деветмесечието    
ТуризъмТуристическата компания “Албена” отчита с 3% повече приходи за първите девет месеца на тази година в сравнение със същия период за 2003 г., съобщи директорът за връзки с инвеститорите в дружеството Даниела Чикова.

По нейни данни за миналата година приходите са били в размер на 69.770 млн.лв., докато сега сумата е 72 млн.лв. Разходите за деветте месеца са 48.290 млн.лв. и са с 6% повече от миналогодишните 45.390 млн.лв. “Оперативният резултат към септември преди облагане е с 3%  по-нисък от 2003 г., но това е заради авансово платените данъци”, коментира Чикова.

Дружеството планира частичен ремонт на френския клуб на хотел “Добротица”. Това е вторият френски клуб в курорта и трети за компанията. Инвестицията е провокирана от потенциала на този пазар. Предвижда се за следващия сезон окончателно да бъде обновена базата на “Вили-изток”, както и малки ремонти на дискотеки и хотелски фоайета в комплекса. Към хотел “Ралица” ще бъде изграден балнеоцентър. Засега все още не е уточнен размерът на инвестициите за 2005 г. Чикова каза обаче, че не се предвижда мащабно строителство.

“Албена” ще вложи и около 2 милиона лева в третото си летище, което ще бъде изградено в местността Чалтика между близките до курорта села Рогачево и Кранево. За старта на строежа на авиосъоръжението вече има  разрешение на РИОСВ-Варна. Плановете на мениджърския екип са то да влезе в експлоатация в началото на следващото лято. Другите две писти край София и Приморско вече са готови за полети. В тях са инвестирани общо 2 млн.лв.

В по-далечна перспектива се обмисля идеята в близост до летището в Чалтика компанията да построи игрище за голф за аматьори, а след това - и по-голямо за опитни играчи край най-новия курорт на Албена - Бялата лагуна.

Миналата зима дружеството инвестира 28.,6 млн.лв. в реконструкция и модернизация на част от съществуващата база и в ново строителство на ресторанти към хотелите и детски център с басейн.

Печалбата на компанията за миналата година беше 16.772 млн.лв. след данъчно облагане. Част от нея беше разпределена като дивидент с решение на общото събрание, гласувало акционерите да получат по 0.50 лв. за акция.

 


Сходни връзки

"Албена" отчете 3% спад на печалбата за деветмесечието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди