изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:00 EEST
Французойка с българско потекло прави най-популярния информационен сайт за България във Франция    
НовиниРодителите на Франсоаз Волц са напуснали България след войната. Тя е родена във Франция. Нейният сайт има успех, особено сред смесените българо-френски семейства.

Франсоаз Волц върши всичко сама и то без никакво заплащане.

"Първи ноември е празник в България и неприсъствен ден за ученици и студенти. Празник на народните будители." Това може да се прочете на заглавната страница на bulgaria-france.net.

По-надолу французинът може да научи нещо, което много българи не знаят - че в края на отомври има Мишкинден. Денят, в който къщата се прикадява с тамян срещу гризачи и вредители. Автор на този сайт е Франсоаз Волц. Живяла в Италия и Франция, работила като продавач, останала без работа.

"Един ден ми хрумна да създам информационен сайт. Мой собствен сайт - за българите във Франция, за България. Та нали съвсем доскоро в Париж нямаше дори културен център", казва Франсоаз Волц.

Родителите на Франсоаз Волц са напуснали България след войната. Тя е родена във Франция, но е открила роднините си и през 2-3 три години пътува до България. Нейният сайт има успех, особено сред смесените българо-френски семейства.

Много французи пътуват в България, ходят на почивка, и искат да знаят повече за страната - къде има фестивали, спектакли.

"Сайтът дава възможност на живеещите във Франция българи да се опознават и да се срещат - поне виртуално - като начало.

Затова често се организират срещи, вечери в ресторант или у нас. Така хората се опознават и продължават да се срещат", казва Франсоаз.

В сайта може да се научи всичко за България - от историята и културата до новините от предния ден. Благодарение на една истинска онлайн възрожденка с името Франсоаз.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Французойка с българско потекло прави най-популярния информационен сайт за България във Франция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди