изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:12 EEST
База “Кило” е предадена на губернатора на провинция Кербала, заяви подп. Артур Домански    
Новини  Вавилон. Говорителят на многонационалната дивизия “Център-Юг” във Вавилон, под чието командване е българският контингент, подп. Артур Домански заяви за Агенция “Фокус”, че всички български военни конвои при преместването на българския батальон в Ирак, са достигнали до база “Еко”.

“Току-що приключи преместването на българския военен контингент от база “Кило” в провинция Кербала до база “Еко” в провинция Кадисия”, каза подп. Домански. По думите му днес следобед база “Кило” е предадена на губернатора на провинция Кербала и “така тя вече не е база на многонационалната дивизия “Център-Юг”.
По-рано зам.-губернаторът на провинция Кербала Самер ал Казуини заяви, че българският военен контингент в Ирак напусна свещения за шиитите град Кербала на път за Дивания. Той посочи, че българският контингент е евакуирал щаба си в центъра за обучение на учители и започна да демонтира укрепленията”. Самер ал Казуини добави, че е сформирана комисия, която да организира възстановяването на училището и повторното отваряне на пътя между Кербала и Наджаф, който бе затворен при изграждането и установяването на българската военна база.
 


Сходни връзки

База “Кило” е предадена на губернатора на провинция Кербала, заяви подп. Артур Домански | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди