изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:22 EET
БЮЛЕТИН НА МВР - 7 НОЕМВРИ    
НовиниБюлетин на МВР от 7 ноември: престъпления и катастрофи в страната

Пловдив. 33-годишен мъж от Асеновград е настанен вчера в болница, без опасност за живота. Причината за инцидента е  скандал между него и  48-годишния М.Н. Кавгата възниква към 15 ч. на ул.”Пирин” и бързо прераства в юмручен бой. М.Н. нанася удар по главата на своя опонент с метален ключ за монтаж  и демонтаж на автомобилни гуми. По случая е образувано дознание.
Стара Загора. 53-годишен хирург е заловен с подкуп от служители на "Икономическа полиция". Той поискал от пациент 650 лева за безкръвна операция на злъчка. След подаден сигнал лекарят от МБАЛ е задържан в момента на вземане на парите. Това става на 5 ноември в кабинета му в медицински център “Св. Лука”. Операцията е безплатна и се реинбурсира от НЗОК, по клинична пътека, поясняват от регионалната дирекция. Вчера на 53-годишния хирург е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа. По случая е образувано следствено дело.

София. Старши сержант от група “Магистрална полиция” пострада при инцидент в района на Околовръстен път. Вчера към 10 часа полицаят подава сигнал със стоп-палка на движещия се  “Фолкваген Пасат”. Водачът на автомобила М.М. /31 г./ насочва колата към него, но вместо да спре, изчезва с мръсна газ, като го удря в коляното. М.М. не спира и при сигнал на КПП-Милево ханче. Малко по-късно той катастрофира. При получения сигнал дежурен екип, в който се включва и старшия сержант, откриват колата, паркирана срещу мотел “Божур”. Полицаят бързо разпознава шофьора. Той е задържан в Девето РПУ, отказал е полевия тест за алкохол, както и да даде кръв за проба в болнично заведение. По случая са уведомени дежурен военен следовател и прокурор. На полицая е оказана медицинска помощ в “Пирогов” и е освободен. Работата по случая продължава.
Продължават акциите на столичните полицаи по противодействие на наркоразпространението. В столичното Първо РПУ е доведен 16-годишен младеж, неизвестен до този момент на органите на реда. При проверка в него полицаите откриват 0.58 грама канабис, които той опитал да внесе в 23-то СОУ. Работата по случая продължава. Друг негов “колега” е задържан от служители на Седмо РПУ в района на Студентски град. При претърсването от 20-годишния столичанин Л.Ч. е иззет цилофанов плик с 5 грама марихуана. Той е предаден на следствените органи.
Дознание е образувано срещу криминално проявения С.Д. /19 г./.  Установено е, че преди два дни той успял да разбие ауди, паркирано в района на кв. “Дружба” и да отмъкне радиокасетофона и тонколоните от колата. Ден по-рано, отново там, той “атакувал” и рено, откъдето също изтръгнал радиокасетофона и тонколоните. Столичанинът е задържан за 72 часа, по случая е образувано дознание.
Вчера към 20 часа столичанка сигнализирала за кражба на електроенергия от вилата й в ж.к. “Дружба”. При последвалите действия на служители на Осмо РПУ се изяснило, че криминално проявеният Н.Ц. /34 г./ е прокарал електрически кабел и по този начин е “консумирал” енергията от съседния дом. По случая е образувано дознание
Две невръстни столичанки на 16 и 17 години са задържани след кражби от щандове на базара в зала “Универсиада”. Сигнал в Първо РПУ подава охранител на базара. Служителите на реда действат светкавично и задържат дуото, “добре оборудвано” с дрехи, обувки, мобилни телефони, накити, аксесоари, ваучери и пари. По случая е образувано предварително производство. Служители на Шесто РПУ работят по разкриването на кражба, извършена на 5 ноември към 19 часа. За нея сигнализира вчера след обяд 52-годишен гръцки гражданин. Предишния ден той пука гума в района на бул. “Овча купел”. Слиза от реното си, за да  я смени и едва когато се качва отново в незаключената кола установява липсата на дамска чанта с 2000 евро, 60 лева, мобилен телефон, лични документи.
Кюстендил. Алкохол без бандерол е открит при съвместна акция на служители на “Икономическа полиция” и регионалната данъчна дирекция.  Това става вчера при проверка на  търговски комплекс “Ванеса”. В склада на обекта са намерени 131 бутилки водка “Симеонов”, 1279 бутилки мастика и още 72- с гроздова ракия, които били подготвени за пласиране, независимо от липсата на задължителния бандерол. Всички бутилки били с вместимост от по литър и половина. Незаконният алкохол е иззет с протокол. Работата продължават данъчните служби.  
ПТП.  30-годишен мъж загина след катастрофа на пътя с. Хвойна-Чепеларе. Инцидентът е станал вчера към 22.30 часа, когато управляваният от него влекач “Волво”  с полуремарке се удря в мантинелата и се преобръща на платното. Цистерната е пълна с мазут. От удара кабината се запалва и шофьорът  изгаря.  Минути след инцидента на място е екип на РСПАБ-Чепеларе, който успява да потуши пожара. Така огнеборците не допускат запалването на влекача, както и евентуален разлив на петролните продукти. По изясняване на причините за катастрофата работят служители на районното управление.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 7 НОЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди