изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:40 EEST
ПРЕИЗБРАХА Д-Р ДЕМИРОВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЛЕКАРСКАТА КОЛЕГИЯ    
ЗдравеХирургът д-р Демир Демиров е преизбран за председател на Управителния съвет на Районната лекарска колегия в Добрич, съобщи за НДТ главният секретар д-р Емилия Баева.

Това е станало на Отчетно-изборно събрание в края на миналата седмица. Избрани са и двама заместник-председатели на УС - д-р Росица Матева и д-р Урал Бекиров, д-р Баева е преизбрана за главен секретар. На събранието са гласувани и останалите девет членове на УС. В състава му влизат лекари от всички райони на областта - Каварна, Тервел, Балчик, Генерал Тошево и Добрич, и по един представител на общопрактикуващите лекари, на специалистите от извънболничната помощ, на Центъра за спешна медицинска помощ и на ХЕИ. Присъстващите медици са избрали и председатели на двете постоянни комисии към РЛК - д-р Катя Ганова - на комисията по етика, и д-р Валентина Пейчева - на контролната комисия.

На събранието е отчетена дейността на съсловната организация за изминалите три години, доклади са представили и досегашните ръководства на двете комисии. Приет е бюджетът и са избрани осем делегати, които ще вземат участие в съборите на Българския лекарски съюз.

Новото ръководство на РЛК е с тригодишен мандат, обясни д-р Баева. В момента в Районната лекарска колегия в Добрич членуват 623 лекари от областта. 590 от тях са работещи, а останалите са неработещи пенсионери.

 


Сходни връзки

ПРЕИЗБРАХА Д-Р ДЕМИРОВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЛЕКАРСКАТА КОЛЕГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди