изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:11 EET
* 8 НОЕМВРИ - ПРАЗНИК НА ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Новини

ГОДИНАТА БЕШЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПЛОДОРОДНА

Пред НДТ кметът на общината Димитър Михайлов - за хората, успехите и празника



- Г-н Михайлов, как стои ръководената от Вас община в национален план?

- Община Генерал Тошево е община с най-голям принос в България при обвързването на националните хлебни и фуражни баланси. На наша територия се намира се намира Добруджанският земеделски инситут - водещо звено в българската наука. Тук са построени най-големите складови вместимости за зърнени храни. Започва възстановяването на промишленото животновъдство. Всичко това прави от общината най-земеделската община в България.

- Защо празнувате точно на 8 ноември?

- Напълно естествено е хората в нашата община да празнуват тогава, когато са си свършили работата. Когато е прибрана продукцията от полето, засети са есенниците, подготвени са животните за презимуване. И този ден, по традиция, от 72 години е 8 ноември /Димитровден по стар стил/.

- Как хората посрещат своя празник?

- Аз мисля, че хората посрещат щастливи този ден. Годината беше изключително плодородна. Постигнатите добиви - от пшеницата 600-800 кг/дка, слънчоглед 340-380 кг/дка, царевица 1000-1200 кг/дка при водещите земеделски производители, показват, че, когато трудолюбието, новите технологии, почвеното плодородие и благоприятните климатични условия са в такъв синхрон, Добруджа наистина може да бъде наречена "златна". Само от рентите се очаква 21-хилядното население на общината да получи около 15 милиона лева. Хората са доволни от това, че само за една година безработицата спадна с 14 пункта, появиха се новоасфалтирани улици и пътища, има повече сигурност, възобновяват се стари традиции, а празникът се съпътства с богата програма, каквато не е имало никога досега.

- Какво ще пожелаете на Вашите съграждани?

- Използвам случая чрез страниците на НДТ да благодаря на нашите гости за подкрепата, която са ни оказвали през годината. На тях и на всички хора от общината желая щастие и успех.

 


Сходни връзки

* 8 НОЕМВРИ - ПРАЗНИК НА ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди