изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:12 EEST
"ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА РАБОТИМ ТАКА, КАКТО ЗАПОЧНАХМЕ - ПРОФЕСИОНАЛНО И ОТГОВОРНО"    
Новини

Това заяви вчера на нарочна пресконференция, по време на която представи отчет за едногодишната работа на екипа от мандата кметът на Добрич Детелина Николова. И още: Радващото е, че успяхме да създадем стил и смятаме, че той се основава на толерантност и прозрачност



"Искам да благодаря на цялата общественост и смятам, че вече са видими първите резултати от тази една година управление на нашия кметски екип" - с тези думи кметът Детелина Николова започна отчета, който накратко представи пред журналисти. В краткото си експозе тя представи акцентите, според нея, в това едногодишно управление - превенция и защита на потребителите, промени в маршрутите на някои, както и обособяването на 3 нови автобусни линии. По отношение на траспорта Д. Николова изтъкна още и издаването на единна карта за ученици. "В началото на мандата успяхме да осигурим средства и да погасим задълженията на общината в размер на 1 924 хил. лв., така че започнахме 2004 г. на чисто.  Собствените приходи за 9-месечието са в размер на 5 596 850 лв., което представлява 81.4 % от годишния план. В сравнение с отчета за 9-месечието на 2003 г. собствените приходи през настоящата година за същия период са нараснали с 20 %, а в сравнение с годишния план - изпълнението е 96 %" - заяви още Д. Николова.
Досега за двата етапа на проект "Енергоефективна реконструкция на уличното осветление" са усвоени 424 хил. лв. общо, като с приключването на втория етап се постига 70 % осветяване на улиците в Добрич. През 2004 г. са изкърпени 24 813 кв.м улична мрежа, което е 5 % от общата квадратура на улиците в града, а стойността на ремонтите е 700 000 лв., осигурени от програмата за капиталови разходи на общината - 600 000 лв., и Изпълнителна агенция "Пътища" към МРРБ в размер на 100 000 лв. В ход е и се реализира проект "Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа в Добрич" със средства от облигационния заем, насочени към ремонт на 9 улици и 4 булеварда. От тази година общината е въвела експериментално модел за партньорство с граждани при реализиране на благоустройствени мероприятия. "Създадени са консултативни съвети. Общината издаде туристическа дипляна, на 26 фирми от общината, които са структуроопределящи също са издадени брошури и други" - спомена Д. Николова. Зам.-кметът Иван Колев допълни, че цялата улична мрежа на Добрич е с дължина 165 км, за рехабилитацията, на която на 100 % са необходими 49 млн. лв. "Държавата не поема нищо и не осигурява средства на общините за такива разходи" - добави още И. Колев.
Работи се по благоустрояването. През тази година бе спечелен проект пред Социалноинвестиционния фонд, с който ще се благоустрои квартал "Модерна махала". Създадената през 2003 г. общинска фирма "Комуналефект" ЕООД изпълнява успешно дейности по текущата поддръжка на техническата инфраструктура.
По отношение на водоснабдяването на Добрич кметският екип изтъкна доброто сътрудничество с италианската фирма "АМГА", която е изготвила мастер-план за осъвременяване и реконструкция на водоснабдителната система на Добрич. С този проект общината кандидатства по програма ИСПА за финансиране и има вероятност добричкото водно дружество да бъде едно от тези, които ще бъдат финансирани на първия транш. Екипът усилено работи и по отношение подобряването на екологията и опазването на околната среда. "През изминалия период кметският екип работи за изпълнение на поетите ангажименти за икономическо развитие и подобряване на инвестиционния климат в Добрич, за осигуряване на средства от предприсъединителните  фондове. Много от процедурите за малък и среден бизнес бяха облекчени" - добави още Д. Николова.
На въпрос на журналисти каква оценка дава на екипа, кметът заяви, че според нея това е добър старт и екипът е наясно с неотложните проблеми и ще продължи да работи. "Радващото е, че успяхме да създадем стил и смятаме, че той се основава на толерантност и прозрачност" - заяви Д. Николова.
 


Сходни връзки

"ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА РАБОТИМ ТАКА, КАКТО ЗАПОЧНАХМЕ - ПРОФЕСИОНАЛНО И ОТГОВОРНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди