изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:13 EEST
1000 ДОБРУДЖАНЦИ ПОВТОРНО СА ИЗГУБИЛИ ЗДРАВНИТЕ СИ ПРАВА    
Общество1003 жители на Добричка област са анулирани служебно от списъците на НОИ и повторно са изгубили здравно-осигурителните си права, съобщи за НДТ директорът на РУСО Пламен Петров.

Става дума за лица, които са подали молби за разсрочено плащане на здравните си осигуровки до края на годината, но по една или друга причина са били неизрядни. По-голяма част от тях не са си плащали текущите осигуровки, други не са изпълнили срока на издължаване на натрупаните през годините. Разсрочени здравни осигуровки в момента плащат 2 550 добруджанци.

6540 са издадените до момента удостоверения от РУСО в Добрич на лица, които излизат неизрядни не по тяхна вина. Според П. Петров, в местното поделение на НОИ продължават да обслужват по около 100 души на ден. Те посещават РУСО за удостоверения, за уточняване на здравния си статус или за плащане на задълженията си за здравни осигуровки.

 


Сходни връзки

1000 ДОБРУДЖАНЦИ ПОВТОРНО СА ИЗГУБИЛИ ЗДРАВНИТЕ СИ ПРАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди