изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:30 EEST
АНГЛИЧАНИ ТЪРСЯТ КЪЩИ В БЕЗВОДИЦА    
НовиниСелото е прочуто в цялата страна и с двойката щрауси Иван и Нада

Има голям интерес от английски семейства за закупуването на къщи в балчишкото село Безводица, съобщи кметът Съби Василев. Къщите се предлагат за около 30 - 40 000 лева, а цената за 1 декар е достигнала до 4000 лева. Кметът на селото сподели още, че много от къщите в момента се стягат за продажба поради големия интерес. Търсят се предимно имоти, които се намират по главните улици, защото по-голямата част от селото няма пътна настилка и тротоарна мрежа. Проблемът частично ще бъде разрешен. Предстои възстановяване на тротоарите и почистване на нерегламентираните сметища в селото по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост".
Село Безводица, община Балчик, е известно в цялата страна с фермата за щрауси. Иван и Нада са имената на щраусовата двойка, която отглеждат семейство Петкови. Стопаните разказват, че тази година женската е снесла 68 яйца, от които са се излюпили 30 малки. Яйцата, които женската снася веднъж в годината, средно са между 50 и 60 броя, са с тежина до 1900 грама. Семейство Петкови споделиха още, че интересът е огромен и, че поколения от техните щрауси има из цяла България.
 


Сходни връзки

АНГЛИЧАНИ ТЪРСЯТ КЪЩИ В БЕЗВОДИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди