изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:46 EEST
УЧИТЕЛИТЕ ОТ БАЛЧИК ПОДКРЕПЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ    
Общество   Общинският съвет на Съюза на българските учители в Балчик ще подкрепи и ще участва в националните протестни действия, заяви председателят Дарина Грамчева.

Тя уточни, че действията не са  насочени към общинското ръководство, а са в подкрепа на общите искания за увеличение на заплатите и запазване на процента за прослужено време. Представители на синдикални организации от общината се включиха в протестния митинг на 10 ноември в София. Предвижда се на 18 ноември учителите да стачкуват 1 час ефективно, а на 19 ноември - през целия ден.

За предстоящите две години ще бъде подписано ново общинско споразумение за образованието, съобщиха от отдел “Култура, Образование и Здравеопазване” към администрацията в Балчик. В тази връзка се проведе тристранна среща между кметския екип, общинската организация към СБУ и Сдружението на директорите от общината. Те обсъдиха въпроси, свързани с работното облекло, допълнителните заплащания, квалификацията на учителите и други теми, които ще залегнат при сключването на споразумението.

БОРЯНА БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

УЧИТЕЛИТЕ ОТ БАЛЧИК ПОДКРЕПЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди