изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:20 EEST
ДЯДО КОЛЕДА ПРИСТИГА НА БЯЛА КАЛЯСКА    
Култура

С пълна пара върви подготовката за коледните и новогодишните празници в Добрич



Вече е ясна рамката на проявите, с които в Добрич ще бъдат отбелязани Коледа и Нова година, каза за НДТ шефката на дирекция "Хуманитарни дейности" Марияна Попова. Светлините на коледното дръвче ще бъдат запалени от кмета Детелина Николова на 15 декември. Отново са предвидени три концерта от поредицата "Дарования" - класически, фолклорен и естраден.

Дядо Коледа вероятно ще пристигне на бяла каляска, теглена от бели и шарени коне. Заедно с него ще бъде и Снежанка. Идеята се реализира със спомоществователството на печатница "Артпринт".

И тази година ще има празничен карнавал, който ще се състои на 24 декември и ще тръгне от площад "Свобода" и ще стигне до зала "Добрич". Разбира се, празникът в Добрич няма да бъде истински без традиционната гигантска баница и дървото от хляб. Добричлии отново ще вкусят от тях на 31 декември преди обед. Вечерта в 23.30 ч. ще започне общоградският празник по посрещането на новата 2005 г. Ще лумне огън и ще се лее вино.

През целия месец декември добричлии ще имат възможността да посетят много и различни празнични прояви. Ще има музикални вечери с участието на хор "Добруджански звуци", Хорът на учителките и Детският хор, изложби и т.н. За най-малките ще бъде коледният спектакъл на ДКТ "Дора Габе".

 


Сходни връзки

ДЯДО КОЛЕДА ПРИСТИГА НА БЯЛА КАЛЯСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди