изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:12 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР за 11 ноември 2004 г.



НЦБ- Интерпол. Служители на НЦБ осъществиха вчера екстрадицията на американски гражданин, издирван за пране на пари. В изпълнение на постановление на Върховна касационна прокуратура, от страната за Австрия бе екстрадиран Джери Дейл Ламб /36 г./ от Тексас. Той е издирван от Интерпол за професионална тежка измама и пране на пари. Ламб е член на криминална групировка, която в Австрия е нанесла щети за 900 000 долара, а в Унгария – за 36 милиона долара.  
Кърджали. Седмина са задържани в РПУ-Кърджали за извършени кражби на метали. Четирима от село Широко поле, община Кърджали, са спипани непосредствено след кражба на два железобетонни стълба, собственост на частна фирма. Ю.Ф./21 г./, М.Ф./23 г./, М.М./29 г./ и Е.Ш./30 г./ отстранили външната бетонна част на стълбовете, натоварили ги на лек автомобил и потеглили към пункт за вторични суровини. Благодарение на навреме подадения сигнал, квартетът е спипан, преди да се освободи от откраднатото. По случая е образувано бързо производство. Други трима от село Глухар откраднали железопътни релси от частен имот в същото село. В РПУ-Кърджали са задържани М.М./18 г./, О.И./19 г./ и Р.Р./18 г./, след като е подаден сигнал от потърпевшия собственик и са предприети издирвателни действия от криминалистите. Откраднатите релси са открити в пункт за вторични суровини и иззети от полицията. По случая е образувано дознание. На прокурор са предадени двама, откраднали малък железен мост в Кърджали. Р.А./23 г./ и 17-годишно момче задигнали металните плоскости от кърджалийския кв. “Байкал” и ги предали на пункт за вторични суровини. Полицията е иззела конструкцията за моста, а материалите по случая са изпратени с мнение за образуване на предварително производство срещу двамата извършители.
София. Днес сутринта в блок в ж.к.”Младост-4” е избухнало самоделно взривно устройство. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 166 в 5,02 часа. Бомбата е гръмнала на площадката на 4 етаж в бл. 437. При взрива няма пострадали хора, нанесени са материални щети - избити прозорци и врати на площадката. На мястото е направен оглед от дежурна следствено- оперативна група на Седмо РПУ и екип от ДОТИ- МВР. Бомбата е задействана по огневи способ- с шнур и капсул- детонатор. Уточнява се видът на взривното вещество. Сред живеещите на етажа няма регистрирани за криминални прояви лица. Работата по случая продължава.
Гражданин сигнализирал вчера в 17 часа, че е от апартамента му в ж.к.”Дружба” са откраднати телевизор и компютър. След светкавични действия на оперативната част и криминалисти от Осмо РПУ час по- късно е задържан извършителя на кражбата Я.К./ 24 г./, известен на полицията. Той бил арестуван от автопатрул при опит да продаде крадените вещи в района на зеленчуковата борса в квартала. Вещите са иззети, задържаният е в ареста за 24 часа. 
Благоевград. Фалшиви банкноти от 100 лева засякоха при проверка служители на РПУ – Петрич. Вчера от потребителната кооперация “ Искра” в село Първомай потърсили служители на РПУ – Петрич, за да съобщят, че при тяхната касиерка са отчетени две банкноти от по 100 лева, които били без осигурителна нишка. Служители на РПУ провели бързо разследване и установили, че банкнотите били дадени в потребителната кооперация от Н.Н. /64 г./ от село Първомай, общ. Петрич. Пред органите на реда възрастната жена, съобщила, че получила банкнотите през пролетта за предаден от нея тютюн. С протокол жената е предала доброволно още осем банкноти с липсваща осигурителна нишка. По случая се извършва проверка от служители на РПУ – Петрич.
Пловдив. 29-годишна пловдивчанка бе измамена с 400 лева при теглене на пари от банкомат. Около 19 часа  на 5 ноември  тя се опитала да изтегли пари с дебитната си карта, но банкоматът на входа на Централна поща не й върнал картата. Тогава тя се обадила на  телефон за повреди, посочен в залепена на машината ламинирана обява. Любезен мъжки глас поискал всички нейни лични данни, както и пин- кода на картата. Доверчивата жена ги дала, но не след дълго се усъмнила, че нещо не е наред. Обадила се на служител на “Борика”, който също поискал нейни данни, но не и  пин-кода. Обяснил й, че картата й е блокирана и че ще може да си я получи в понеделник. Преди да отиде да я вземе, жената проверила сметката на картата си чрез банково извлечение и установила, че от нея липсват 400 лева.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди