изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:23 EEST
Милошевич иска да призове за свидетели Бил Клинтън, Тони Блеър и Герхард Шрьодер    
НовиниХага. Бившият президент на Югославия Слободан Милошевич отново поиска от Трибунала в Хага да призове за свидетели Бил Клинтън, Тони Блеър, Герхард Шрьодер, Мадлин Олбрай, Уесли Кларк и бившия германски министър на отбраната Рудолф Шарпинг, предаде за “Фокус” сръбската агенция “Бета”.

“Искам от вас да им връчите призовка да се явят пред съда ..... до коледната пауза, а ако не е възможно, тогава след коледната пауза”, каза Милошевич и уточни, че иска да призове общо 17 “вражески” свидетели, т.е. западни лидери.
Служебният адвокат на Милошевич Стивън Кей, както самият той твърди, е получил уверение от представители на американското посолство в Хага, че Вашингтон няма да попречи на бившите държавните лица да участват като свидетели в процеса. По думите на Кей американските власти са поискали да им се представят преди това основните теми, по които държавните лица ще свидетелстват, за да преценят дали няма да се засегнат и въпроси от националната сигурност.
Процесът срещу Милошевич ще продължи във вторник, 16 ноември, когато пред съда ще се яви професор Михайло Маркович, първият свидетел на бившия югославски президент, след като Апелационният съд в Хага върна правото на Милошевич сам да се защитава пред съда.
 


Сходни връзки

Милошевич иска да призове за свидетели Бил Клинтън, Тони Блеър и Герхард Шрьодер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди