изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:22 EEST
38-годишен българин, обвинен в сводничество, е осъден на 7 години затвор в Белгия    
Новини Брюксел. 38-годишният български гражданин Христо Запрянов Георгиев е осъден от белгийски съд на 7 години затвор и парична глоба в размер на 50 000 евро, съобщава електронното издание на белгийския DHNet.


Запрянов е признат за виновен по обвинения за сводничество, физическо насилие и заплахи спрямо три българки на възраст между 19 и 29 години. Осъденият ще трябва да заплати и обезщетение в размер на 23 000 евро на най-възрастната от пострадалите. Според нейния разказ, тя се запознала с Георгиев в България чрез приятели. Впоследствие със съдействието на посредници, разбирайки, че той се занимава със сводничество, пристигнала в Брюксел и започнала да проституира. Събитията се разиграват в периода 25 юни 2003-23 октомври 2003 г.. Георгиев осигурил всички необходими документи за пътуването на жената, като дори още вечерта на пристигането й в белгийската столица й “запазил” място на улица “Ершо”, №96. По думите на младата жена, тя изкарвала средно по 300 евро на ден.
След двуседмична ваканция в България ищцата и обвиняемият, заедно с още една от пострадалите жени, се настаняват в апартамент на улица “Пост” в квартал Шаербек. След скандал, чиито причини остават неизвестни, Георгиев прибира всичко спечелено от жените и се завръща сам в България, за което свидетелстват митнически документи. По време на неговото отсъствие негов приятел взимал парите на жените, а в същото време звънял на Георгиев, “притеснен” от факта, че “момичетата изкарват прекалено малко”.
Според ищцата, освен физическо насилие, срещу нея редовно били отправяни и заплахи. “Заплашваше ни, че ако не изкарваме повече пари, ще направи с мен каквото си поиска и ще ме открие дори да опитам да се скрия. На приятелка беше казал, че ще ме убие, ако опитам да избягам”. Работех под непрестанен страх и заплахи, разказва тя.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

38-годишен българин, обвинен в сводничество, е осъден на 7 години затвор в Белгия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди