изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:45 EEST
14 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА    
ОбществоС ПОХОД В ГРАДСКИЯ ПАРК ДОБРИЧЛИИ ИЗРАЗЯВАТ СЪПРИЧАСТНОСТТА СИ

С поход в Градския парк, който ще започне в 12 часа в неделя, добричлии ще отбележат Световния ден за борба с диабета - 14 ноември, съобщи за НДТ председателят на асоциация "Диабет" в Добрич Миглена Станкова. В същия час ще започнат походи в целия свят, тази година денят е посветен на борбата със затлъстяването. Проявата ще продължи половин час, в нея могат да се включат както диабетици, така и здрави добричлии. В събота вечерта пък асоциация "Диабет", съвместно с отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето" /ПБПЗ/ към ХЕИ, организират почерпка в ресторант "Панорама". Поканени са да присъстват членове на асоциацията, ендокринолози, лекари, представители на "Ново Нордикс" - фирма, произвеждаща инсулин.

Други две прояви по повод Световния ден за борба с диабета организира отдела "ПБПЗ" на ХЕИ. Днес лекция, свързана със заболяването, ще бъде изнесена във Второ вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Беседа пък ще се проведе в неделя от 11.30 часа в залата на кукления театър. Поканени са да присъстват представители на неправителствени организации.

Увеличение на броя на заболелите от диабет в Добричка област констатира "Нова добруджанска трибуна". В броя си преди десет години съобщаваме, че те са около 3000, докато в момента, по данни на ХЕИ, броят им надвишава 6000. М. Станкова сподели, че вече сред засегнатите има и деца на възраст около година.

 


Сходни връзки

14 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди