изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:52 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР от 12 ноември



София. Двама непълнолетни наркопласьори са задържани снощи при полицейска операция на сектор “Наркотици”-СДВР.Служителите на реда, съвместно със следовател, претърсили дома на двама братя в кв.”Банишора” и открили един килограм марихуана, девет пакетчета амфетамин, а също и хапчета екстази. Заловен е и един от клиентите им- 16- годишен, от когото е иззето току-що купено пликче с амфетамин. Експертизата, направена в лабораторията на СДВР, потвърждава вида на наркотичните вещества. Двамата братя, които са регистрирани за извършени кражби, разпространявали дрога в квартала - край училища и в интернет-клубове, по-големият е наркозависим.  След като са им снети обяснения от инспектор от Детска педагогическа стая, двамата са отведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни. Днес ще бъдат предадени на следствените органи.
Килограм марихуана и пакетчета амфетамин иззели полицаи от Седмо РПУ при проверка на общежитие в ж.к.”Студентски град” в сряда сутринта. Дрогата била разпределена в торбички и найлонови пликчета с различна големина. Обитател на квартирата е 23-годишният В.Г., регистриран вече за притежаване на наркотици. В същия квартал е заловен и 21-годишният В.Ц. от Лом, от когото са иззети марихуана и амфетамин. С полицейска заповед дилърите са задържани за 24 часа, след което са предадени на следовател от Седма ТСлС.
След усърдна оперативно-издирвателна работа служители на РЗБОП-СДВР разкриха трима ученици, отправили поредица от анонимни телефонни заплахи за поставени бомби в сградата на 17-то СОУ в кв.”Западен парк”. От 2 до 9 ноември 15-годишните три пъти звънили от уличен автомат на телефонния номер на директорския кабинет и съобщавали за предстоящ терористичен акт в училището. При разпитите се изяснило, че мотивът за деянието им е продиктуван единствено от желанието им да не се провеждат учебни занятия в тези дни. “Невинна шега” според тях, но по НК-престъпление по чл.326, което се наказва с лишаване от свобода до две години.
Ямбол. 51-годишен мъж от града е прострелян пред дома си снощи, около 18,30 ч. По първоначални данни, неизвестният засега стрелец причакал жертвата си пред входната врата на апартамента и произведен един изстрел в главата. Пострадалият е  настанен в болница, без опасност за живота. Днес е извършен повторен оглед на мястото на прострелването. Ямболските полицаи продължават работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента и за  разкриване на извършителя. По случая е образувано следствено дело.
Стара Загора. При съвместна проверка от служители при РПУ – Гълъбово и служители от “Електроразпределение”  вчера около 17 часа вчера в с.Априлово, община Гълъбово, е констатирано, че 52-годишен жител на селото, чрез въздействане с техническо средство върху електромера, е извършвал кражба на ток. По случая работи РПУ – Гълъбово. Подобни случаи е регистриран вчера и в Търговищко село и в Свищов. Около 17.30 часа полицаи от РПУ-Търговище заедно с представители на “Електроразпределение” предприели  проверка в с.Голямо Соколово. В момент на извършване на кражба на енергия е заловен 66-годишен жител на селото, “точил” от електропреносната мрежа. Бързо полицейско производство е образувано вчера срещу 32-годишна жена от Свищов, за която, при проверка, също  е установено, че е ползвала ток след неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа.
Бургас. С 47 пакетчета хероин са заловени двама 16-годишни бургазлии При специализирана полицейска операция вчера служители на Четвърто РПУ в града задържат младежите в кв.”Меден рудник” в местността “Бадемите”. Двамата са спрени за проверка, а непосредствено до тях полицаите намерили пликчетата с бяло прахообразно вещество, реагирало при направения наркополеви тест на хероин. По случая е образувано следствено дело.
Пореден случай на измама по схемата за участие в популярна ТВ игра регистрираха полицаите от Второ РПУ в морския град. Този път лъжците измъкнали парите направо от джоба на жертвата си - 74-годишен жител на кв.”Братя Миладинови”. В ранния следобед той бил спрян от двама, представили се за негови познати  и започнали да го увещават да участва в играта. Както по-късно възрастният човек споделил пред полицаите, през това време парите били отмъкнати от джоба му. При светкавични действия полицаите влизат в следите на “артистите” и задържат ловкия извършител 24-годишен, от Бургас. По случая е образувано дознание.
Пловдив. На 10 и 11 ноември в града са задържани седмина заподозрени в притежаване на наркотични вещества. Служителите от Второ РПУ и от специализираната група при РЗ”Полиция”  са заловили  С.Д./22 г./ с една цигара с марихуана с тегло 1 грам, П.Д./ 18 г./ с пликче със 7 грама марихуана и две 15-годишни момчета - съответно  с 2,01 грама  и 1,93 грама марихуана. Същия ден в квартирата на М.А./21 г./ на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” полицаите са открили и иззели около 50 грама марихуана и около 0,03 грама хероин. Младежът, известен като наркодилър, има условна присъда за грабеж. Петимата са  заловени на територията на районното управление в сряда при 24-часова полицейска операция.
Вчера  около 19 часа автопатрул на Шесто РПУ спрял за проверка на ул.”Дъбрава” Ю.Т./29 г./ и Г.Г./18 г./, които изхвърлили на земята три пакетчета с хероин. Същата вечер около 23 часа служители на същото полицейско управление са намерили при проверка у 22-годишната М.В. три пакетчета с хероин. Тримата са задържани.
Материалите по тези случаи ще бъдат докладвани на Окръжната прокуратура в Пловдив.
Търговище. Бързо полицейско производство е образувано срещу  притежател на незаконно оръжие.Вчера служители на РПУ- Попово извършили претърсване в дома на 33-годишен жител на града, където намерили и иззели самоделна едноцевна ловна пушка /16-ти калибър/ и боеприпаси към нея.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди