изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:18 EEST
Световната диабетна фондация и Ново Нордиск атакуват рекорда на Гинес по 30 минутно ходене    
ЛюбопитноСофия. Световната диабетна фондация и Ново Нордиск ще направят опит да подобрят Световния Рекорд на Гинес по 30 минутно ходене, заедно с хората от още 40 страни по света.

Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху проблемите на захарния диабет и да се подтикнат хората да се движат повече.
Световният "ходотрон" ще се изразява в 30 минути ходене пеша, което ще се проведе по целия свят. Това е първият опит от подобен мащаб и организаторите са уверени, че ще поставят труден за подобряване световен рекорд. Интересът е огромен и над 40 държави са проявили желание да участват.
30 минутното ходене в България ще се проведе на 14 ноември в Южния парк в София, на Гребната база в Пловдив, в парк Кайлъка в Плевен и други градове и започва в 12 на обяд.
В София гости на събитието ще бъдат посланикът на Кралство Дания Н.Пр. Свен Бойе Мадсен, Христина Христова - министър на труда и социалните грижи, доц. Анна-Мария Борисова - председател на Българското дружество по ендокринология, водещи специалисти в областта на диабета и Никола Варадинов - председател на Българска асоциация “Диабет”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Световната диабетна фондация и Ново Нордиск атакуват рекорда на Гинес по 30 минутно ходене | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди